1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. INTEGRAREA EUROPEANĂ ESTE SINGURA CALE PENTRU DEZVOLTAREA MOLDOVEI – PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP
13:30 - 10.12.2018
954
0 /5 Stars by
0
0

INTEGRAREA EUROPEANĂ ESTE SINGURA CALE PENTRU DEZVOLTAREA MOLDOVEI – PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP

INTEGRAREA EUROPEANĂ ESTE SINGURA CALE PENTRU DEZVOLTAREA MOLDOVEI – PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP
Prim-ministrul Pavel Filip susţine că „integrarea europeană este singura cale pentru dezvoltarea Moldovei”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat la emisiunea „Vineri cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune RTR-Moldova. „Sunt sigur că unele dificultăți actuale în relațiile cu Uniunea Europeană vor rămâne în trecut. Noi urmăm Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, am ales calea europeană de dezvoltare și nu vedem nici o alternativă”, a subliniat Filip. El consideră că decizia luată de Comisia Europeană de a suspenda acordarea asistenței macrofinanciare pentru Moldova este de „natură politică”. „De la bun începu nu prea exista dorința de a ne oferi această asistență. Când am discutat precondițiile și am semnat memorandumul de obţinere a acestor bani, am văzut că acest lucru se făcea fără mare dorință. Exista o anumită opunere, ni s-a cerut să nu facem fotografii, să nu facem public acest eveniment. Cei de la Bruxelles se temeau că acest lucru să nu fie perceput ca o eventuală susţinere a actualul Guvern din partea Europei. Apoi au înaintat 28 de condiții. Procesul a fost tergiversat, iar anularea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău a devenit un pretext pentru refuzul de a nu acorda banii”, a spus Filip. El a subliniat că Guvernul a îndeplinit toate cerințele pentru primirea primei tranșe de asistență macrofinanciară în valoare totală de 100 de milioane de euro. Răspunzând la întrebări, el a menţionat că decizia instanțelor judecătoreşti de a anula rezultatele alegerilor la Chișinău a fost nedreaptă. „A fost o decizie neașteptată şi pentru Guvern. A fost cea mai mare lovitură pentru Guvern. Am considerat și consider că a fost o decizie neproporționată în raport cu încălcările comise la alegeri. Sistemul judiciar este independent, nu puteam să le sun judecătorilor și să le spun ce decizii să ia. În același timp, avem încă multe probleme în sistemul judiciar. Nu pot exclude faptul că cineva din politică sau din afaceri a influențat această decizie”, a spus Filip. Referindu-se la relațiile cu Uniunea Europeană, el a menționat că conceptul Pro-Moldova, proclamat de Partidul Democrat, nu contravine integrării europene. „Vrem să dezvoltăm țara reieşind din interesele tuturor cetățenilor Moldovei. Politicienii sunt de vină pentru dezbinarea societății. Pentru politicieni e mai simplu să speculeze pe geopolitică pentru a atrage voturi. Vrem să dezvoltăm țara în interesul tuturor cetățenilor săi și să mergem mai departe pe calea europeană. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a subliniat Pavel Filip.

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее