1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ŢĂRILE PARTICIPANTE LA OSCE SPERĂ ÎN CONTINUARE SĂ GĂSEASCĂ O SOLUŢIE ATOTCUPRINZĂTOARE PENTRU PROBLEMA TRANSNISTREANĂ
13:30 - 10.12.2018
1053
0 /5 Stars by
0
0

ŢĂRILE PARTICIPANTE LA OSCE SPERĂ ÎN CONTINUARE SĂ GĂSEASCĂ O SOLUŢIE ATOTCUPRINZĂTOARE PENTRU PROBLEMA TRANSNISTREANĂ

ŢĂRILE PARTICIPANTE LA OSCE SPERĂ ÎN CONTINUARE SĂ GĂSEASCĂ O SOLUŢIE ATOTCUPRINZĂTOARE PENTRU PROBLEMA TRANSNISTREANĂ
Ţările participante la OSCE intenţionează să găsească „o soluţie atotcuprinzătoare, paşnică şi durabilă pentru problema transnistreană cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internaţional,cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene, care să garanteze respectarea drepturilor sociale, economice şi politice inalienabile ale populaţiei”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se arată în Declaraţia privind procesul de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2”, adoptată în cadrul celei de-a XXV-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE la Milano. Consiliul Ministerial apreciază realizările majore obținute pe marginea unor subiecte ce figurează în pachetul “Berlin plus” (apostila diplomelor, accesul la școlile cu predare în limba română, accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, accesul la podul Gura Bâcului-Bâcioc, numerele neutre pentru autovehiculele din regiunea transnistreană), precum și progresul substanțial marcat în problema telecomunicațiilor. Declaraţia îndeamnă părţile să implementeze plenar înțelegerile convenite, contribuind la avansarea procesului de reglementare şi la interacționarea la toate nivelurile, cu obținerea unor progrese tangibile pe toate punctele agendei de negocieri. În textul Declarației ministeriale este accentuat rolul important al Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană (formatul de negocieri „5+2”) pentru identificarea unei soluții viabile și sustenabile a conflictului, cu reiterarea necesității ca părțile să se orienteze spre rezultate concrete și să conlucreze pe toate platformele de dialog existente și pe durata mandatului Președinției Slovaciei a OSCE care va fi exercitată pe parcursul anului 2019. Totodată, este apreciat angajamentul părților de a facilita rezolvarea unor probleme de durată. De asemenea, mediatorii și observatorii sunt încurajați să continue coordonarea eforturilor și să facă uz de toate instrumentele pentru avansarea procesului de reglementare.

Publicat de:Владимир
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее