1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. LA POSTUL VAMAL „OCNIȚA – FEROVIAR” A FOST PUS ÎN FUNCŢIUNE UN SCANNER DE ULTIMĂ GENERAŢIE, DONAT DE CHINA
17:30 - 10.12.2018
1032
0 /5 Stars by
0
0

LA POSTUL VAMAL „OCNIȚA – FEROVIAR” A FOST PUS ÎN FUNCŢIUNE UN SCANNER DE ULTIMĂ GENERAŢIE, DONAT DE CHINA

LA POSTUL VAMAL „OCNIȚA – FEROVIAR” A FOST PUS ÎN FUNCŢIUNE UN SCANNER DE ULTIMĂ GENERAŢIE, DONAT DE CHINA
Pe 8 decembrie, la postul vamal „Ocnița – feroviar” a fost pus în funcţiune un scanner de ultimă generaţie, procurat din banii donaţi de Guvernul Chinei. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Serviciului Vamal, la ceremonia de inaugurare au participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în RM, Zhang Yinghong, și vicepreședintele companiei chineze „Nuctech”, Jianmin Li. Sistemul de scanare „Nuctech TMRF 6010” este destinat inspectării mărfurilor transportate pe cale feroviară. Datorită parametrilor tehnici superiori, instalația permite detectarea tuturor tipurilor de bunuri nedeclarate din garnitura de tren aflată în mișcare, indiferent de modalitatea tăinuirii sau camuflării. Anterior, în cadrul unui proiect de asistenţă tehnică, postul vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dotat cu un scanner de model „Nuctech TMXT 2080AD” pentru inspectarea bagajelor de cală. Astfel, pentru construcția scannerului de la Ocnița au fost alocate $4,5 mil., iar instalarea celui de la aeroport a costat $1,2 mil. Directorul Serviciului Vamal le-a mulțumit partenerilor chinezi pentru susținerea continuă a eforturilor de îmbunătățire a capacităților antifraudă ale Vămii moldovenești. „Creșterea fluxurilor comerciale implică, în mod inerent, și creșterea eventualelor riscuri de fraudare. Iată de ce este important să devenim mai eficienți, să ne diversificăm instrumentele de control și să prevenim potențiale prejudicii sau amenințări pentru securitatea regională”, a specificat Vitalie Vrabie. Ambasadorul Chinei a menţionat că „Guvernul chinez acordă o atenție sporită menținerii relațiilor calde cu Republica Moldova”. „Consolidarea și cooperarea dintre China și Moldova reprezintă o politică consecventă a Guvernului Chinei. Iar furnizarea echipamentelor de inspecție vamală constituie rezultatul cooperării ambelor părți în cadrul unui proiect de importanță majoră. Implementarea proiectului va permite accelerarea tranzitului transfrontalier, combaterea contrabandei și colectarea integrală a veniturilor la buget. Toate acestea demonstrează că implementarea tehnologiilor moderne are un rol important în eficientizarea activității sistemului vamal”, a remarcat diplomatul. Proiectul a fost realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, încheiat la 10 iulie 2013

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее