1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MINISTRUL FINANŢELOR AFIRMĂ CĂ ÎN ANUL CURENT DATORIA PUBLICĂ S-A REDUS CU 2,5%
12:30 - 23.04.2019
564
0 /5 Stars by
0
0

MINISTRUL FINANŢELOR AFIRMĂ CĂ ÎN ANUL CURENT DATORIA PUBLICĂ S-A REDUS CU 2,5%

MINISTRUL FINANŢELOR AFIRMĂ CĂ ÎN ANUL CURENT DATORIA PUBLICĂ S-A REDUS CU 2,5%
Ministrul Finanţelor, Ion Chicu, afirmă că în anul curent datoria publică s-a redus cu 2,5%. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, drept răspuns pentru „unele persoane „dezinteresate politic”, care se tot îngrijorează în privința evoluției datoriei publice”. „În primul trimestru al acestui an, datoria publică a scăzut cu 164 mil. lei sau de la 27,4% la 24,9% din PIB. Este vorba despre trimestrul când conform pronosticurilor persoanelor respective, pentru a plăti salariile şi pensiile majorate, Guvernul trebuia să se împrumute masiv”, a spus Chicu. Potrivit lui, Guvernul semnează acorduri de împrumut doar pentru investiții în economie și dezvoltarea infrastructurii. „Niciun cent nu împrumutăm pentru consum curent. Salariile, pensiile şi alte prestaţii vor fi achitate la timp. Mai mult, considerăm în planurile noastre o eventuală diminuare a poverii fiscale prin reducere de taxe şi impozite”, a subliniat ministrul. El a prezentat datele oficiale ale Ministerului Finanțelor la situaţia de la 31 martie. Conform acestor date, soldul datoriei publice a constituit 51 mlrd. 848,6 mil. lei, ceea ce este cu 163,9 mil. lei mai puțin decât la sfârșitul anului 2018. Din totalul datoriei, 54,8% reprezintă datoria publică externă, iar 45,2% este datoria publică internă. Datoria publică totală a constituit 24,9% din PIB, fiind cea mai mică cifră din ultimii trei ani. În anul 2018, PIB-ul Moldovei a constituit 190 mlrd. lei, în creștere cu 4% față de anul precedent. Conform previziunilor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în 2019, creșterea economică va fi de 4% și va atinge 209,3 mlrd. lei.

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее