1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. AAC ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ DEA DOVADĂ DE RESPONSABILITATE CIVICĂ LA UTILIZAREA DRONELOR
15:30 - 23.04.2019
451
0 /5 Stars by
0
0

AAC ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ DEA DOVADĂ DE RESPONSABILITATE CIVICĂ LA UTILIZAREA DRONELOR

AAC ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII MOLDOVEI SĂ DEA DOVADĂ DE RESPONSABILITATE CIVICĂ LA UTILIZAREA DRONELOR
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), responsabilă în Moldova de siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, atenționează posesorii de drone să dea dovadă de responsabilitate civică la utilizarea aparatelor de zbor pilotate de la distanță. Potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de agenţia INFOTAG, în ultimii ani au fost documentate zboruri efectuate în zona desfășurării zborurilor curselor aeriene comerciale, deasupra mulțimilor de oameni, obiectelor de infrastructură, bunurilor materiale, fiind puse în pericol siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, securitatea națională, dreptul la protecția vieții și a sănătății cetățenilor. AAC aminteşte că prin semnarea Acordului privind spațiul aerian comun, Republica Moldova și-a asumat angajamentele de a transpune în legislația națională standardele europene pe domeniul aviației civile, iar Autoritatea Aeronautică Civilă va prelua normele europene în vederea stabilirii reglementărilor la nivel național, inclusiv privind utilizarea în siguranță a dronelor civile. Potrivit Codului aerian al Republicii Moldova, intrat în vigoare la 23 martie 2019, zborul dronelor poate avea loc doar cu permisiunea Autorității Aeronautice Civile, cu excepția cazurilor când zborurile au loc în spațiul special rezervat, în conformitate cu procedurile în vigoare privind alocarea, rezervarea, segregarea zonelor din spațiul aerian național în care se desfășoară activitățile de zbor. Utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova în scop de aerofotografiere și filmare se efectuează cu permisiunea scrisă a AAC și avizele obligatorii ale Ministerului Apărării și Serviciului de Informaţii şi Securitate. „Principiul de utilizare a aparatelor de zbor pilotate de la distanță trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel al operațiunilor aeriene cu echipaj uman și un control strict în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal și a vieții private”, subliniază reprezentanţii ACC.

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее