1. Divertisment Portal
  2. Știri
  3. Politică
235
0
0
0 /5 Stars by
0
:
16:30 - 16.05.2019

EXPORTURILE DIN TRANSNISTRIA S-AU REDUS CU 13% ŞI AU CONSTITUIT JUMĂTATE DIN IMPORTURI

EXPORTURILE DIN TRANSNISTRIA S-AU REDUS CU 13% ŞI AU CONSTITUIT JUMĂTATE DIN IMPORTURI

La începutul lunii mai, exporturile din Transnistria au constituit $201,1 mil., fiind cu $30 mil. (13%) mai puţin decât în anul trecut. În acelaşi timp, importurile în regiune au rămas practic la acelaşi nivel, depăşind $407,1 mil. Astfel, soldul negativ al balanţei comerciale externe s-a majorat aproape cu $32 mil., până la $206 mil. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Comitetului vamal al autoproclamatei RMN, cele mai mari exporturi au fost asigurate de metalele şi produsele metalice – $62,3 mil., deşi volumul acestora a scăzut în jumătate, iar ponderea acestora s-a redus de la 49% la 31% din totalul exporturilor. Pe locul doi se află exportul de produse alimentare şi materii prime – $52,5 mil. (+$12,8 mil.), urmate de resursele energetice şi de combustibil, în creştere de la $34,2 mil. până la $36,1 mil. În general, este vorba de energia electrică de la Centrala de la Cuciurgan, livrată Moldovei. În structura importului domină însă resursele energetice şi de combustibil (în general, gazul rusesc) – $184,5 mil. (+$28,1 mil.), cu o cotă de 45%. Urmează importul de metale feroase –$48,5 mil. (-$28,8 mil.), iar pe locul trei se află importul de produse alimentare şi materii prime – $46,6 mil. (+$3,1 mil.). În primele patru luni ale anului, valoarea schimburilor comerciale externe ale Transnistriei s-a cifrat la $608,2 mil., cu 4,4% mai puţin decât în anul trecut. Cel mai mare partener comercial al Transnistriei este Rusia, cu care regiunea a înregistrat un schimb comercial de peste $226,4 mil. (+17,1%). Pe locul doi se află Ucraina cu $105 mil. (-34,5%), iar pe locul trei se află Moldova cu $101,4 mil. (+19,4%), care este principalul consumator de mărfuri transnistrene ($65,7 mil. sau 32,6% din totalul exporturilor).

  • Для возможности комментировать пройдите регистрацию или авторизируйтесь.
Архів:

Știri pe această temă : Politică


Архів:

Știri rubrici

Divertisment Portal dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2019
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее