1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ​ȘCOALA PROFESIONALĂ DIN NISPORENI A FOST DOTATĂ CU UN NOU LABORATOR DE MICROVINIFICAȚIE
10:30 - 22.05.2019
330
0 /5 Stars by
0
0

​ȘCOALA PROFESIONALĂ DIN NISPORENI A FOST DOTATĂ CU UN NOU LABORATOR DE MICROVINIFICAȚIE

​ȘCOALA PROFESIONALĂ DIN NISPORENI A FOST DOTATĂ CU UN NOU LABORATOR DE MICROVINIFICAȚIE
Școala profesională din Nisporeni a fost dotată cu un nou laborator de microvinificație în cadrul programului guvernamental „Filiera Vinului”, finanțat din sursele Băncii Europene de Investiții. Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului, deschiderea laboratorului didactic este o ultimă fază din proiectul investițional de modernizare a Școlii profesionale din Nisporeni. Instituția de învățământ a fost dotată și cu echipamente IT și utilajele necesare pentru clasele și laboratoarele de specialitate unde pot fi desfășurate instruiri ce țin de tot procesul tehnologic de cultivare a viței-de-vie și producerea vinului, inclusiv altoirea butașilor. Marţi, la inaugurare, ministrul Nicolae Ciubuc a spus că acest laborator este important atât pentru elevii școlilor profesionale, care vor continua să-și sporească gradul de calificare în domeniu, cât și pentru cei peste 600 de viticultori și vinificatori din regiune, care vor putea efectua testări ale vinurilor, în special pentru aprecieri olfactive, cromatice și gustative”. În același timp, vinificatorii din regiune vor beneficia de instruiri în cadrul unor cursuri de calificare sau unor sesiuni de consultare, care le vor ajuta să însușească tehnologiile moderne de creștere și procesare a strugurilor. Pentru construirea și dotarea laboratorului dar și pentru achiziționarea tractoarelor și a utilajelor necesare pentru prelucrarea plantației de viță-de-vie aflată în gestiunea școlii, s-au făcut investiţii de 750 mii euro. Un alt laborator de acest fel a fost reabilitat și dotat anterior la Universitatea Tehnică a Moldovei,

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее