1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. UCRAINA INTRODUCE TAXE ANTIDUMPING LA CIMENTUL DIN MOLDOVA
13:30 - 22.05.2019
458
0 /5 Stars by
0
0

UCRAINA INTRODUCE TAXE ANTIDUMPING LA CIMENTUL DIN MOLDOVA

UCRAINA INTRODUCE TAXE ANTIDUMPING LA CIMENTUL DIN MOLDOVA
În următorii cinci ani, livrările de ciment moldovenesc în Ucraina vor fi supuse unei taxe antidumping în mărime de 94,46%. Această decizie a fost luată în ajun de Comisia interdepartamentală pentru comerț internațional din Ucraina şi se referă și la importul de clincher și de ciment Portland din Rusia (114,95%) și Belarus (57,03%). Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului ucrainean al Dezvoltării Economice, Comisia a luat decizia privind iniţierea unei anchete antidumping la 4 iulie 2018. Aceasta a durat zece luni. Comisia a stabilit că au existat importuri dumping din aceste țări în perioada 2015-2018, când ponderea livrărilor de clinchere și de ciment Portland din Federația Rusă, Belarus și Moldova în volumul total al importurilor acestor mărfuri în Ucraina creştea mereu pe întreaga perioadă de anchetă. În opinia ministerului, acest lucru arată intenția de a majora în continuare volumul importurilor dumping din aceste țări. Taxa antidumping definitivă va fi percepută timp de cinci ani în procente din valoarea vamală și va fi aplicată suplimentar la taxa de import după 30 de zile de la publicarea deciziei Comisiei „Monitorul Oficial” al Ucrainei. „Aplicarea în același timp a taxelor cu o valoare atât de înaltă la importul de mărfuri din cele trei țări este un rezultat extrem de rar pentru o anchetă antidumping. În esenţă, o astfel de taxă înaltă reprezintă o interdicție și înseamnă că a fost constatată încălcarea concurenței de către producătorii străini. Totodată, Comisia a respins angajamentele de bunăvoie în scris ale companiilor SA „Lafarge Ciment Moldova”, SAÎ „Oskolcement” şi SAÎ „Eurocement Trade” privind sistarea importurilor de ciment în Ucraina”, a comentat decizia Comisiei partenerul firmei de avocatură „Ilyaşev & Partners”, Aliona Omelcenko, care în ancheta antidumping a reprezentat interesele producătorilor ucraineni din industria cimentului „Dikergoff Cement Ucraina”, „HeidelbergCement Ucraina, „Podolsky Cement (GC CRH Ucraina) și „Ivano-Frankivsk Cement”. INFOTAG precizează: În 2016, Moldova, la fel, a introdus taxe la importul de ciment din Ucraina pentru a-și proteja piața. În special, mărimea taxelor la ciment M400 și M500 a fost de 10%. Însă începând cu 1 ianuarie 2017, aceste taxe, precum și restricțiile la importul de carne și produse lactate care „sugrumau” producătorii moldoveni cu prețuri dumping au fost anulate printr-un acord a Guvernului cu autoritățile ucrainene.

Publicat de:Владимир
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее