1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. OLESEA STAMATE ESTE NOUL MINISTRU AL JUSTIŢIEI, ÎN LOCUL LUI STANISLAV PAVLOVSCHI
13:30 - 24.06.2019
429
0 /5 Stars by
0
0

OLESEA STAMATE ESTE NOUL MINISTRU AL JUSTIŢIEI, ÎN LOCUL LUI STANISLAV PAVLOVSCHI

OLESEA STAMATE ESTE NOUL MINISTRU AL JUSTIŢIEI, ÎN LOCUL LUI STANISLAV PAVLOVSCHI
Avocatul Olesea Stamate este noul ministru al Justiţiei, în locul lui Stanislav Pavlovschi. Luni dimineaţa ea a depus jurământul şi a fost prezentată colectivului de la Ministerul Justiţiei. Potrivit agenţiei INFOTAG, prim-ministrul Maia Sandu a spus la ceremonie că Guvernul are mari aşteptări de la sistemul justiţiei, care trebuie reformat radical. „Restabilirea încrederii oamenilor în autorități depinde de restabilirea încrederii în justiție”, a spus ea. Stamate este președinta Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, este licențiată în drept și deţine un master în studii avansate europene la Colegiul Europei din Belgia. „Ea deţine experiență în domeniul justiției, politicii interne, precum și în reformarea administrației publice centrale. Îi sunt recunoscătoare pentru că a acceptat propunerea de a deveni parte a echipei Guvernului și îi doresc succese în activitatea ei”, a declarat Sandu, prezentând-o pe Stamate echipei ministerului. Ministrul precedent s-a aflat în această funcţie doar două săptămâni. El susţine că a plecat din cauza „incompatibilităţii de caracter personal”. „Din partea conducerii Blocului Politic ACUM mi-a parvenit propunerea să devin ministru al Justiției în componența Guvernului, condus de doamna Maia Sandu. Am primit ca o mare onoare această propunere, sincer considerând că voi fi capabil să schimb în bine multe lucruri în domeniul justiției. Însă, în perioada lucrului asupra planului de acțiuni în domeniul justiției, am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care, din păcate, potrivit Constituției Republicii Moldova, fac imposibilă activitatea mea în calitate de membru al Guvernului. Fiind un jurist cu experiență de mai mult de 39 de ani, dintre care 6 ani și jumătate în calitate de judecător la Curtea Europeană, eu tratez Constituția ca un lucru sfânt, care trebuie respectat cu strictețe. Anume din aceste considerente, eu nu am căutat diferite chichițe legislative, ca să mă mențin cu orice preț în funcția de ministru și am hotărât să înaintez doamnei prim-ministru Maia Sandu declarația mea de incompatibilitate și încetare a funcției de membru al Guvernului”, a scris Stanislav Pavlovschi pe reţelele sociale.

Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее