1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. SERGHEI LAVROV: FEDERAȚIA RUSĂ PLEDEAZĂ PENTRU REINTEGRAREA TRANSNISTRIEI ÎN COMPONENȚA REPUBLICII MOLDOVA
08:30 - 19.08.2019
275
0 /5 Stars by
0
0

SERGHEI LAVROV: FEDERAȚIA RUSĂ PLEDEAZĂ PENTRU REINTEGRAREA TRANSNISTRIEI ÎN COMPONENȚA REPUBLICII MOLDOVA

SERGHEI LAVROV: FEDERAȚIA RUSĂ PLEDEAZĂ PENTRU REINTEGRAREA TRANSNISTRIEI ÎN COMPONENȚA REPUBLICII MOLDOVA

Rusia nu a recunoscut Transnistria, cu toate acestea, susține în continuare soluționarea conflictului în această regiune și reintegrarea ei în componența Republicii Moldova, suverană, neutră și neafiliată.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la site-ul PolitNavigator, despre aceasta a declarat ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul Forumului Educațional pentru Tineret All-Russian „Teritoriul semnificațiilor”, răspunzând la întrebările participanților.

„Rusia nu a recunoscut Transnistria, Federația Rusă fiind un participant la procesul de rezolvare a acestui conflict în baza principiilor relevante. Principiul numărul unu - statutul special al Transnistriei, convenit cu Tiraspolul, în cadrul Republicii Moldova, cu condiția că Moldova își păstrează suveranitatea, adică nu va fi absorbită de nimeni ca și stat și cu condiția că va rămâne un statut neutru, adică nu va fi parte a blocurilor politico-militare”, a menționat Serghei Lavrov.

Potrivit lui, aceste principii au fost convenite încă de la începutul anilor 2000, iar în baza lor a fost creat și un document, gata pentru a fi semnat, așa-numitul „plan Kozak”.

„El a fost parafat atât la Tiraspol, cât și la Chișinău, dar în ultimul moment, cu doar câteva ore înainte ca toți participanții la ceremonie să se pregătească de semnare, colegii noștri din UE au interzis președintelui Moldovei de atunci, Vladimir Voronin, să semneze acest document. Din cauza unui singur motiv, acesta va fi succesul diplomatic al Rusiei", a spus Serghei Lavrov.


Publicat de:Алина
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее