1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ​PREŞEDINTE AL CURŢII CONSTITUŢIONALE A FOST ALES VLADIMIR ŢURCAN
16:30 - 19.08.2019
352
0 /5 Stars by
0
0

​PREŞEDINTE AL CURŢII CONSTITUŢIONALE A FOST ALES VLADIMIR ŢURCAN

​PREŞEDINTE AL CURŢII CONSTITUŢIONALE A FOST ALES VLADIMIR ŢURCAN

Preşedinte al Curţii Constituţionale a fost ales fostul deputat PSRM Vladimir Ţurcan. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a fost ales prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

În calitate de judecător care va exercita funcţiile preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă Liuba Şova. Judecătoarea, de asemenea, a candidat la funcţia de preşedinte al CC.

Potrivit Legii, Curtea Constituţională este compusă din 6 judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019, Liuba Şova şi Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019.

La fel, vineri 16 august, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Vladimir Țurcan, născut la 14 octombrie 1954, Slobozia, Moldova, este un general-maior de poliţie, care din 31 decembrie 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista PSRM. Vladimir Țurcan a deţinut funcţia de Ministru al Afacerilor Interne în Guvernul R. Moldova în perioada 21 decembrie 1999 - 19 aprilie 2001. În 2002, ex-ministrul de Interne, Vladimir Țurcan, a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar și Plenipotenţiar al R. Moldova în Federaţia Rusă, cu reședinţa la Moscova. Ulterior, el a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor, exercitând funcţia între 2001 – 2002 și Legislatura 2005-2010. Între lunile mai 2009 – august 2009 a îndeplinit funcţia de prim-vicepreședinte al Parlamentului.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее