1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ANRE A ADUS ARGUMENTE ÎN PRIVINŢA AJUSTĂRII PREŢURILOR ŞI TARIFELOR
15:30 - 21.08.2019
381
0 /5 Stars by
0
0

ANRE A ADUS ARGUMENTE ÎN PRIVINŢA AJUSTĂRII PREŢURILOR ŞI TARIFELOR

ANRE A ADUS ARGUMENTE ÎN PRIVINŢA AJUSTĂRII PREŢURILOR ŞI TARIFELOR

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prezentat o notă informativă în privinţa ajustării tarifelor pentru serviciile de distribuţie a energiei electrice şi preţurile reglementate de furnizare a energiei electrice.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al ANRE, proiectele tarifelor pentru serviciile de distribuţie şi a preţurilor reglementate de furnizare a energiei electrice înaintate de întreprinderile din domeniu au fost examinate de Agenţie în conformitate cu prevederile legislative şi metodologiile stabilite.

De asemenea, în calcul a fost luată evoluţia cursului de schimb mediu anual al monedei naţionale faţă de dolarul SUA pentru anul 2019, estimat la nivel de 17,58 lei/USD, faţă de cursul de schimb mediu anual al monedei naţionale de 16,83 lei/USD inclus în tariful în vigoare (majorare cu 4,5 %);

Un alt factor obiectiv, care a contribuit la majorarea preţurilor se referă la majorarea preţului mediu de import al energiei electrice de la 5,16 cenţi/kWh la 5,38 cenţi/kWh (cu 4,3 %). Astfel, urmare a deprecierii monedei naţionale faţă de dolarul SUA şi a majorării preţului de import, preţul mediu anual de procurare a energiei electrice de la surse s-a majorat cu 7,6% - 9,9%.

"De asemenea printre factori importanţi, care au contribuit la majorarea tarifelor se numără: cuantumul indicelui preţurilor de consum mediu anual pentru anul 2019 în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici publicată de Ministerul Economiei de 4,9%. Investiţiile noi, date în exploatare în anul 2018 şi incluse în calculul tarifului în baza raportului de executare a planului de investiţii prezentat de către operatorul de distribuţie (350 mil. lei în cazul RED Union Fenosa şi 228 mil. lei în cazul RED Nord); precum şi creşterea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real cu 6,3", se arată într-un comunicat al ANRE.

Rezultatul cuantificat sumar al impactului factorilor enunţaţi a constat în creşterea preţului mediu de furnizare a energiei electrice consumatorilor finali în cazul Gas Natural Fenosa Furnizare Energie până la 177,2 bani/kWh, preţ ce este cu 4,5 bani/kWh, sau cu 2,6%, mai mare comparativ cu preţul mediu anterior. Totodată, în cazul FEE Nord preţul mediu de furnizare a energiei electrice a fost calculat în cuantum de 202,4 bani/kWh, cu 22,5 bani/kWh sau 12,5%, mai mare.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее