1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. GUVERNAREA ACTUALĂ ESTE A UNITĂŢII NAŢIONALE ÎN MOLDOVA – OPINIA EXPERTULUI
17:30 - 18.09.2019
204
0 /5 Stars by
0
0

GUVERNAREA ACTUALĂ ESTE A UNITĂŢII NAŢIONALE ÎN MOLDOVA – OPINIA EXPERTULUI

GUVERNAREA ACTUALĂ ESTE A UNITĂŢII NAŢIONALE ÎN MOLDOVA – OPINIA EXPERTULUI

Guvernarea actuală a Moldovei este guvernarea unităţii naţionale, la putere se află o coaliţie în care lucrează împreună forţele de dreapta şi de stânga, consideră analistul politic Alexei Tulbure.

Solicitat de reporterul agenţiei INFOTAG să comenteze primele 100 de zile ale activităţii noii guvernări, el a spus că printre obiectivele şi sarcinile politice ale autorităţilor se numără renunţarea la geopolitică, păstrarea unităţii şi restabilirea democraţiei şi a statului de drept, care nu se poate să nu fie susţinute.

Tulbure consideră că, pentru următoarele decenii, aceasta este cea mai bună combinație politică pentru guvernele de coaliție din Moldova.

„Pentru mine, evident că problemele Guvernului Maiei Sandu ţin de reforma justiției, numirile nereușite, greșelile tactice în negocierile cu FMI și încetineala în investigarea mai multor infracțiuni. E vorba în primul rând de furtul miliardului, precum și restabilirea statului de drept. Dar toate acestea nu sunt o consecință a rea-voinței intenţionate a noii guvernări. Greşelile și tergiversările se explică prin lipsa de experiență și de cadre pregătite, precum și prin dorința de a nu face greșeli și mai mari, ci de a face totul bine”, susţine expertul.

El a remarcat că „din partea instituțiilor statului, pline de oamenii lui Vlad Plahotniuc, se admit sabotaje și acțiuni de subminare a eforturilor Guvernului, care vizează demafiotizarea”.

„Totul decurge greu, nu chiar aşa după cum mulți îşi imaginau, dar există avansare pe direcția cea bună. E vorba de restabilirea statului de drept, a democrației, a instituțiilor funcționale independente ale puterii. Dacă vor fi progrese în această direcție, există șansa de a înregistra succese atât în economie, cât și în protecția socială. Acest lucru nu anulează numeroasele întrebări privind educația, sănătatea, infrastructura, energia și organizarea muncii. Dar să ceri răspunsuri la acestea după trei luni de guvernare este cam prematur”, a spus politologul.

El concluzionează că „au trecut 100 de zile extrem de dificile, dar acesta nu este un eșec, ci o avansare lentă a țării pe direcția cea bună”.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее