1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. COMISIA DE ANCHETĂ PRIVIND TENTATIVA DE PUCI ANTICONSTITUŢIONAL VREA SĂ-L AUDIEZE PE FOSTUL PROCUROR GENERAL
17:30 - 18.09.2019
215
0 /5 Stars by
0
0

COMISIA DE ANCHETĂ PRIVIND TENTATIVA DE PUCI ANTICONSTITUŢIONAL VREA SĂ-L AUDIEZE PE FOSTUL PROCUROR GENERAL

COMISIA DE ANCHETĂ PRIVIND TENTATIVA DE PUCI ANTICONSTITUŢIONAL VREA SĂ-L AUDIEZE PE FOSTUL PROCUROR GENERAL

Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale pe 8-14 iunie intenţionează să audieze mai mulți foşti oficiali de rang înalt.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat pe reţelele sociale noul preşedinte al comisiei, vicespeakerul Mihai Popşoi, care a menţionat că la audierile planificate pentru 20 octombrie au fost invitaţi fostul procuror general Eduard Harunjen, fostul director interimar al Serviciului Pază de Stat, Anatolie Golea, fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Ciubaciuc.

Totodată, deputatul i-a invitat la audieri pe președintele Asociației Procurorilor din RM, Alexandru Cladco, directorul „Moldpres”, Andrei Volentir, directorul TV al companiei „Teleradio Moldova”, Ecaterina Stratan.

Activitatea comisiei se referă la perioada 8-14 iunie, când, după crearea majorității parlamentare a PSRM-ACUM și formarea Guvernului condus de Maia Sandu, clădirile guvernului, ministerelor și altor instituții ale statului au fost blocate de poliție și protestatari timp de o săptămână. Curtea Constituțională a recunoscut acțiunile organului legislativ drept nelegitime și în țară activau practic două guverne – unul condus de Sandu, celălalt – de democratul Pavel Filip. Criza a fost depăşită pe 14 iunie, când PDM a anunțat oficial că se retrage de la putere, iar noilor miniștri li s-a oferit posibilitatea să înceapă activitatea în mod normal.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее