1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. VOLUMUL COMERŢULUI DINTRE POLONIA ŞI MOLDOVA A AJUNS LA 300 MIL. EURO – AMBASADORUL BARTLOMIEJ ZDANIUK
12:30 - 16.10.2019
213
0 /5 Stars by
0
0

VOLUMUL COMERŢULUI DINTRE POLONIA ŞI MOLDOVA A AJUNS LA 300 MIL. EURO – AMBASADORUL BARTLOMIEJ ZDANIUK

VOLUMUL COMERŢULUI DINTRE POLONIA ŞI MOLDOVA A AJUNS LA 300 MIL. EURO – AMBASADORUL BARTLOMIEJ ZDANIUK

Cooperarea dintre Moldova și Polonia se află la un nivel bun. Potrivit agenției INFOTAG, de această opinie este Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

Într-un interviu pentru ziarul „Capital-Market”, diplomatul a spus că cifra care reflectă gradul de cooperare între cele două țări este schimbul comercial, al cărui volum a ajuns la 300 de milioane de euro.

„Aproape două treimi din acest volum constituie exporturile Poloniei în Moldova, iar o treime sunt exporturile moldovenești în Polonia. Desigur, am dori să creștem această cifră”, a spus Ambasadorul.

Potrivit lui, în Polonia Moldova este binecunoscută ca țară producătoare de vinuri, care se vând în aproape toate supermarketurile din țară.

„Ne bucurăm că în magazinele din Moldova pot fi găsite multe produse alimentare, fructe congelate, articole de uz casnic și utilaje de producţie poloneză. Un mare avantaj este posibilitatea zborului direct între Chișinău și Varșovia ”, a spus Zdaniuk.

Diplomatul polonez a recunoscut cu regret că proiectul de modernizare a agriculturii în Moldova nu funcționează.

„Banii pentru acest proiect se află încă la Varșovia. Am avut ocazia să facem multe lucruri bune împreună, dar nu ne implicăm în ceea ce ţine de situația internă din Republica Moldova. Continuăm să lucrăm la multe alte proiecte. Am acordat sprijin financiar pentru crearea mai multor incubatoare, pentru procurarea deshidratoarelor de fructe, a frigiderelor, liniilor de sortare, precum și mai multor întreprinderi textile în Moldova”, a spus diplomatul.

Vorbind despre investițiile poloneze majore în economia Moldovei, Bartlomiej Zdaniuk a vorbit despre investițiile statului polonez în achiziționarea unei fabrici de zahăr abandonate, unde muncesc acum 400 de persoane.

„Investitorii din Polonia ar dori ca piața să fie previzibilă, să respecte legislaţia și reglementările, iar investitorul să nu fie dezamăgit. În caz contrar, dacă investitorul este nemulțumit de modul în care funcționează organele de protecție a afacerilor, el nu va mai veni în această zonă”, a spus Ambasadorul.

Întrebat despre lipsa investițiilor poloneze în sectorul bancar al Moldovei, diplomatul a menționat că evenimentele recente din sistemul bancar nu i-au îmbunătățit imaginea.

„Încrederea în sectorul bancar a fost zguduită și va fi nevoie de multe eforturi pentru a-l restabili”, a spus Bartlomiej Zdaniuk.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее