1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. AUSTRIA VA AJUTA LA CONSTRUCŢIA BAZINELOR DE STOCARE A APEI DIN PRECIPITAȚII ÎN CINCI RAIOANE DIN MOLDOVA
12:30 - 16.10.2019
231
0 /5 Stars by
0
0

AUSTRIA VA AJUTA LA CONSTRUCŢIA BAZINELOR DE STOCARE A APEI DIN PRECIPITAȚII ÎN CINCI RAIOANE DIN MOLDOVA

AUSTRIA VA AJUTA LA CONSTRUCŢIA BAZINELOR DE STOCARE A APEI DIN PRECIPITAȚII ÎN CINCI RAIOANE DIN MOLDOVA

Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) va ajuta în următorii doi ani la construcţia bazinelor de stocare a apei din precipitații în cinci raioane din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al PNUD Moldova, utilizarea inteligentă și durabilă a resurselor de apă pentru agricultură și combaterea incendiilor este o măsură crucială în contextul unei țări predispuse la secetă, așa cum este Republica Moldova.

În cadrul proiectului, locuințele a circa 1000 de familii social-vulnerabile din cinci raioane beneficiare vor fi dotate cu detectoare de fum, care pot salva vieți. În parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afaceri Interne, va fi organizată o amplă campanie de informare cu privire la măsurile de prevenire, reducere și răspuns la schimbările climatice și riscul dezastrelor. Prioritățile de adaptare la schimbările climatice și gestionarea riscurilor dezastrelor vor fi integrate în planurile de dezvoltare locală ale celor cinci comunități, într-un mod participativ și sensibil la dimensiunea de gen.

Potrivit datelor ADA, Republica Moldova este extrem de vulnerabilă la schimbările climatice și la dezastre, cu o medie anuală a pierderilor economice de 2,13% din PIB. Dezastrele afectează mii de oameni, în primul rând, femeile, care sunt mai vulnerabile și expuse riscurilor, precum și populația care trăiește în zonele rurale, în care sărăcia este de 7,5 ori mai mare decât în orașele mari. Conform scenariilor climatice, în Moldova se așteaptă ca temperatura medie să crească cu 2-3 grade Celsius până în anul 2050, ceea ce va genera mai multe fenomene climatice grave și, respectiv, o frecvență și o magnitudine sporită a dezastrelor legate de climă, cum ar fi seceta, inundațiile, grindina și înghețurile timpurii.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее