1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. FOSTUL PREMIER VLAD FILAT AFIRMĂ CĂ ELIBERAREA SA DIN ÎNCHISOARE ESTE ABSOLUT LEGALĂ
10:30 - 05.12.2019
230
0 /5 Stars by
0
0

FOSTUL PREMIER VLAD FILAT AFIRMĂ CĂ ELIBERAREA SA DIN ÎNCHISOARE ESTE ABSOLUT LEGALĂ

FOSTUL PREMIER VLAD FILAT AFIRMĂ CĂ ELIBERAREA SA DIN ÎNCHISOARE ESTE ABSOLUT LEGALĂ

Fostul premier al Moldovei, Vlad Filat, afirmă că eliberarea sa condiţionată din închisoare este absolut legală. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, la o conferinţă de presă.

„Decizia privind eliberarea condiţionată a fost absolut legală. Aceasta are la bază prevederile legislative care au fost adoptate anul trecut și au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Acest lucru nu are nicio legătură cu schimbarea guvernului sau cu influența asupra justiției din partea cuiva. A fost un proces de lungă durată, care a început după decizia Curții Europene a Drepturilor Omului din 19 martie 2019. În timpul cât a durat activitatea avocaților în această direcție, trei guverne s-au schimbat”, a declarat Filat.

Avocatul său, Viorel Berliba, a prezentat detalii, menționând că, pe 26 aprilie, termenul de detenţie fost redus cu 682 de zile, în legătură cu condiţiile inumane de detenţie, iar în septembrie – cu încă 27 de zile, luând în considerare încă câteva luni de închisoare.

„Astfel, două treimi din termenul rămas a expirat pe 5 noiembrie. Și decizia instanței nu are nicio legătură cu demisia sau numirea guvernului”, a spus avocatul.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Filat a spus că insistă în continuare pe nevinovăția sa.

„Nu am avut un proces echitabil și transparent. Deciziile au fost luate cu ușile închise, fără probe, fără respectarea practicilor juridice elementare. Intenționez să obțin achitarea completă și reabilitarea”, a declarat fostul premier.

El a amintit că hotărârea judecătorească privind eliberarea condiţionată a fost luată în baza deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), iar celălalt dosar al său se află printre cele prioritare la examinarea CEDO. În acest sens, el a spus că timp de 50 de luni el a fost ținut într-o celulă izolată, de opt metri pătrați, 23 din 24 de ore pe zi nu a comunicat cu nimeni, iar întâlnirile cu avocații erau permise o oră și jumătate pe zi, de două ori pe săptămână.

„Mai devreme sau mai târziu, CEDO va lua o decizie. Și atunci vom vedea ce vor spune cei care spun că eliberarea mea era contrară legii”, a spus Filat, referindu-se la Președintele țării și ministrul Justiției.

De asemenea, el şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu declarația Președintelui precum că a fost eliberat chiar dacă întors statului prejudicii în sumă de 25 de milioane de dolari.

„În sentinţa de condamnare nu a fost stabilit prejudiciul. De asemenea, în sentinţă nu este indicată cantitatea de daune. Acolo e vorba de remunerare ilicită. În baza acestui lucru, a fost aplicată „confiscarea specială”. Cu alte cuvinte, mi-a fost confiscat tot ce am agonisit pe parcursul întregii vieți”, a spus Filat.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a spus că nu are interdicţia de a părăsi ţara.

„În același timp, am fost eliberat condiţionat. Trebuie să informez organul de probaţiune dacă plec pentru o perioadă mai mare de cinci zile”, a spus fostul politician.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее