1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. VITALII IGNATIEV: TRANSNISTRIA S-A REALIZAT DEJA CA STAT
13:30 - 06.12.2019
228
0 /5 Stars by
0
0

VITALII IGNATIEV: TRANSNISTRIA S-A REALIZAT DEJA CA STAT

VITALII IGNATIEV: TRANSNISTRIA S-A REALIZAT DEJA CA STAT

În 30 de ani, Transnistria „s-a realizat deja ca stat şi, de facto, vectorul reglementării s-a constituit”. Această opinie a fost exprimată de ministrul afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, la o întâlnire la Tiraspol cu profesorii de la Universitatea Tartu (Estonia), Eiki Berg și Kristel Vits.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la pagina MAE al regiunii, vorbind despre „perspectivele de soluționare a conflictului moldo-transnistrean”, el şi-a exprimat încrederea că „acum trebuie create condiții pentru reglementare, avansând de la simplu la complex, eliminând restricțiile și elementele de blocaj, rezolvând problemele în interesul oamenilor”.

Potrivit lui Ignatiev, în decurs de 30 de ani, Moldova „a încercat să distrugă potențialul economic al Transnistriei pentru a determina autoritățile sale să ia anumite decizii politice”.

El a calificat drept „o mare problemă” instituirea controlului vamal moldo-ucrainean și controlul la frontieră pe secțiunea transnistreană a frontierei comune.

„Acest lucru creează riscuri pentru încetarea importurilor în RMN a unei game largi de produse și mărfuri, inclusiv medicamente. Deja de doi ani purtăm negocieri pentru ca această problemă să nu apară. Credem că în acest caz avem de-a face cu presiunea politică folosirea instrumentelor economice”, a spus diplomatul.

El a menţionat că, de la 1 ianuarie 2016, Transnistria se află într-un regim comercial special cu Uniunea Europeană.

„Din 2012 noi desfășurăm propriile negocieri privind regimul optim de export al bunurilor noastre pe piața UE, care s-au încheiat în 2015. Și partea transnistreană nu și-a asumat nici un angajament politic pe care Moldova și Ucraina și le-a asumat (în Acordul de Asociere cu UE - „I.”). În același timp, am încercat să facem ca mecanismul de comerţ să fie reciproc avantajos”, a spus Ignatiev.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее