1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. LA CHIŞINĂU A AVUT LOC CONGRESUL DE CONSTITUIRE A PARTIDULUI „CONGRESUL CIVIC”
13:30 - 09.12.2019
218
0 /5 Stars by
0
0

LA CHIŞINĂU A AVUT LOC CONGRESUL DE CONSTITUIRE A PARTIDULUI „CONGRESUL CIVIC”

LA CHIŞINĂU A AVUT LOC CONGRESUL DE CONSTITUIRE A PARTIDULUI „CONGRESUL CIVIC”

În ajun, la Chişinău a avut loc congresul de constituire a partidului de acţiune colectivă „Congresul civic”, fondat de un grup de foşti conducători ai Partidului Comuniştilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, la eveniment au participat 400 de membri ai formaţiunii, dintre care 93 cu statut de delegat. Ei au votat unanim pentru constituirea noului partid.

Printre organizatori se numără fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk, fostul ei secretar executiv, Iurie Muntean, foștii deputaâi Zurab Todua și Mihail Poleanschi.

Poleanschi, care conduce organizația teritorială din Chişinău, a spus că aceasta are deja peste 700 de membri.

„Vârsta medie este de 41 de ani, sunt mulți tineri învăţaţi și oameni de succes”, a subliniat el.

Potrivit lui, trebuie rezolvată de urgenţă problema „depopulării localităţilor, în special în orașe”.

În opinia lui Zurab Todua, corupția în Moldova a obţinut victoria.

„Iar noi, cetățenii, suntem nevoiţi să existăm aici. În Moldova, datorită autorităților, viziunile politice ale lumii sunt înlocuite cu promisiuni politice. Există însă oportunitatea de a corecta situația. De exemplu, lichidarea temporară a unei instituții precum Curtea Constituțională. Aceasta s-a compromis prin implicarea în procesul de guvernare. Curtea trebuie lichidată şi restabilită numai după ce restabilim încrederea. De asemenea, este necesar ca cetățenii să aleagă direct judecătorii Curții Constituționale și procurorul general”, a spus el.

Mark Tkaciuk a prezentat planul de acţiuni al partidului pentru următorii cinci ani.

„Baza politică a RM reprezintă o concentrare a puterii în mâinile câtorva politicieni. Țara are nevoie de o strategie evidentă de schimbare. Facem apel la toți cetățenii interesați pentru a discuta proiectul nostru de schimbare în termen de două luni. După discuții la nivel național, vom trece la implementarea acestuia”, a spus el.

Tkaciuk a subliniat că activitatea partidului se va baza pe valori precum „dreptatea socială, solidaritatea și umanismul, conceptul științific al lumii și analiza critică”.

Planul de acțiuni al „Congresului civil” include soluționarea problemelor ecologiei, tineretului, combaterea migrației, atenuarea situației categoriilor social-vulnerabile ale populației etc.

Zurab Todua a propus ca în locul Consiliului Republican să fie creat un Comitet Republican, care va fi denumit pe scurt „Reskom”. Acesta era format din 55 de persoane, din care 17 au constituit Comitetul Executiv. În acelaşi timp, noul partid nu va avea președinte. În cadrul „Congresului Civil”, Iurie Muntean va fi responsabil de construirea partidului, Zurab Todua – de cooperarea cu partidele și ONG-urile, Mihail Buruşciuc – de cooperarea cu autoritățile locale. De asemenea, au fost numiți responsabilii pentru problemele ideologice, juridice și culturale, precum și responsabilii pentru regiuni, inclusiv Transnistria.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее