1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREŞEDINTELE A VIZITAT BNM, GARANTÂND ECHIPEI CĂ BANCA ÎŞI VA MENŢINE INDEPENDENŢA
15:30 - 13.12.2019
287
0 /5 Stars by
0
0

PREŞEDINTELE A VIZITAT BNM, GARANTÂND ECHIPEI CĂ BANCA ÎŞI VA MENŢINE INDEPENDENŢA

PREŞEDINTELE A VIZITAT BNM, GARANTÂND ECHIPEI CĂ BANCA ÎŞI VA MENŢINE INDEPENDENŢA

Banca Națională a Moldovei (BNM) va continua să fie instituția de reper a țării la capitolul profesionalism și să dezvolte sectorul financiar-bancar pentru a-l face mult mai stabil și de încredere. Mesajul a fost spus de echipa băncii centrale la întrevederea cu Președintele RM, Igor Dodon, care a efectuat vineri o vizită la BNM.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al BNM, şeful statului, în calitate de garant al Constituției, a dat asigurări echipei BNM că instituția va rămâne independentă, ceea ce reprezintă o garanție a stabilității sectorului financiar-bancar – un factor indispensabil pentru o dezvoltare economică durabilă.

„Pe parcursul anului 2019, Banca Națională a activat în condiții mai complicate. Banca centrală, conform legislației, este o instituție independentă. Noi respectăm independența BNM. În calitate de garant al Constituției, vă dau asigurări că legea va fi respectată și independența băncii centrale va fi susținută”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit comunicatului, Igor Dodon a apreciat agenda de reforme în sectorul bancar și și-a exprimat convingerea că acestea se vor bucura în continuare de susținere.

La rândul său, șeful băncii centrale, Octavian Armașu, a menționat că „prioritățile BNM sunt stabilitatea, credibilitatea și modernizarea sectorului bancar și crearea unui cadru macroeconomic propice pentru dezvoltarea economiei”.

El a menţionat că obiectivului fundamental al Băncii Naţionale este asigurarea şi menținerea stabilității prețurilor. Potrivit legii, fără a prejudicia acest obiectiv, BNM promovează și menține un sistem financiar bazat pe principiile pieței şi sprijină politica economică generală a statului.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее