1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ​PLATFORMA DA PROPUNE CA ÎN MOLDOVA SĂ FIE ADOPTATĂ LEGEA MAGNIŢKI
16:30 - 21.01.2020
138
0 /5 Stars by
0
0

​PLATFORMA DA PROPUNE CA ÎN MOLDOVA SĂ FIE ADOPTATĂ LEGEA MAGNIŢKI

​PLATFORMA DA PROPUNE CA ÎN MOLDOVA SĂ FIE ADOPTATĂ LEGEA MAGNIŢKI

Platforma DA consideră că este deosebit de important ca în Moldova să fie adoptată Legea Magniţki.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat marți, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreşedintele partidului, Igor Munteanu, care a menţionat că „legea poartă numele unui avocat rus care a publicat informaţii preţioase despre corupţia din Rusia şi care a fost arestat şi ucis în închisoare în anul 2009”. El a amintit că, în răspuns, SUA au aprobat în 2012 o lege care prevede sancţiuni în privinţa celor implicaţi, iar în 2016 „Congresul a conferit legii statut global, ceea ce presupune interdicţia de a primi viză şi sancţiuni în privinţa persoanelor care încalcă drepturile omului şi sunt implicate în acte de corupţie în proporţii deosebit de mari”.

Munteanu consideră că Moldova are nevoie de o astfel de lege, căci „va deveni un mijloc care va accelera investigarea furtului miliardului și a landromatului rusesc”, iar „orice persoană care comite infracțiuni grave împotriva poporului sau împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova poate fi inclusă în lista de sancțiuni”.

„Legea va permite blocarea accesului la sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova persoanelor implicate în diverse escrocherii și încălcări ale drepturilor omului, confiscarea bunurilor dobândite ilegal și le va interzice să se afle pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, Moldova poate impune sancțiuni personale celor care au comis încălcări grave, protejând astfel spațiul său economic și politic de influența criminalității. Oamenii s-au săturat să aștepte deznodământul dosarului miliardului, tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Dacă actualul Parlament reprezintă într-adevăr interesele cetățenilor, atunci nu ar trebui să fie niciun partid politic care să fie împotriva acestei inițiative legislative ”, susţine politicianul de opoziție.

Potrivit acestuia, legea Magniţki „va schimba paradigma prevenirii corupției și a luptei cu impunitatea, respectării drepturilor omului și principiilor transparenței”.

„Numai în acest fel putem fi siguri că încălcarea legii implică consecințe, că regulile trebuie respectate, iar orice persoană care încalcă legea va fi trasă la răspundere mai devreme sau mai târziu”, a concluzionat Munteanu.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее