1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. COMISIA DE LA VENEŢIA A AVIZAT POZITIV MODIFICĂRILE LA LEGEA PRIVIND CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
13:30 - 23.01.2020
160
0 /5 Stars by
0
0

COMISIA DE LA VENEŢIA A AVIZAT POZITIV MODIFICĂRILE LA LEGEA PRIVIND CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

COMISIA DE LA VENEŢIA A AVIZAT POZITIV MODIFICĂRILE LA LEGEA PRIVIND CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Comisia de la Veneţia a avizat pozitiv modificările la legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit agenţiei INFOTAG, în aviz se menţionează că „propunerile privind majorarea membrilor CSM de la 12 la 15 și înlăturarea membrilor „din oficiu” sunt binevenite în ceea ce privește evaluarea, conducerea, disciplina și responsabilitatea judecătorilor”, iar rezultatul acestor modificări trebuie să fie „atingerea unui echilibru în Consiliu”.

De asemenea, Comisia mai subliniază că alegerea membrilor care nu sunt judecători cu votul „majorității deputaților aleși” este o măsură binevenită, întrucât „reflectă obiectivul ca membrii titulari să fie aleși cu un sprijin larg al Parlamentului”. Autorităţile pot examina posibilitatea de a atrage în acest proces şi mediul academic, cum ar fi facultățile de drept sau barourile de avocați.

Totodată, Comisia de la Veneția salută modificările constituționale referitoare la CSM, incluse în proiectul respectiv, şi susţine că „rămâne la dispoziţia autorităţilor pentru asistenţa suplimentară în această chestiune”, pentru că „aceasta ar putea fi o oportunitate pentru autorităţi de a aborda mai multe probleme la nivel constituțional”. În acelaşi timp, este menţionată importanţa participării opoziţiei atât în procesul de numire, cât şi în cel al modificărilor constituţionale.

Cu toate acestea, Comisia de la Veneția și Directoratul pentru drepturile omului al Consiliului Europei îşi exprimă regretul că „Parlamentul Republicii Moldova nu a așteptat avizul înainte de adoptarea proiectului de lege”. Dar Comisia și Directoratul speră că „viitoarea cooperare cu Republica Moldova va fi mai constructivă și de fond”.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее