1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ALEGERILE PREŞEDINTELUI MOLDOVEI VOR AVEA LOC PE 1 NOIEMBRIE
10:30 - 22.05.2020
9
0 /5 Stars by
0
0

ALEGERILE PREŞEDINTELUI MOLDOVEI VOR AVEA LOC PE 1 NOIEMBRIE

ALEGERILE PREŞEDINTELUI MOLDOVEI VOR AVEA LOC PE 1 NOIEMBRIE

Alegerile Preşedintelui Moldovei vor avea loc pe 1 noiembrie. Potrivit agenţiei INFOTAG, o hotărâre în acest sens a fost aprobată joi de Parlament.

Săptămâna trecută, cu această iniţiativă a venit Preşedintele Moldovei, Igor Dodon. El a propus ca data alegerilor să fie stabilită din timp pentru a elimina orice speculaţie precum Că preşedintele încearcă să amâne alegerile pentru a-şi prelungi mandatul. Imediat după aceasta, Partidul Socialiştilor a introdus iniţiativa legislativă în acest sens în Parlament.

Preşedintele Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi, Vasile Bolea, a amintit că, potrivit Codului electoral, alegerile prezidenţiale în Moldova se organizează cel târziu cu 30 şi nu mai devreme de 60 de zile până la expirarea mandatului actualului preşedinte, iar data alegerilor este stabilită de Parlament nu mai târziu de 60 zile înainte de ziua alegerilor.

Pentru aprobarea hotărârii au votat 50 din 101 deputaţi. Acest lucru este suficient pentru aprobare, deoarece hotărârile sunt luate cu 50% din voturi din numărul deputaţilor prezenţi la şedinţă. La şedinţa de joi au participat 98 de deputaţi. Deputaţii din opoziţie au propus stabilirea alegerilor pentru 25 octombrie.

Hotărârea adoptată intră în vigoare pe 15 august, campania electorală durează 60 de zile.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее