1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. DEPUTATUL DEMOCRAT EUGENIU NICHIFORCIUC A FOST DIAGNOSTICAT CU COVID-19
10:30 - 22.05.2020
8
0 /5 Stars by
0
0

DEPUTATUL DEMOCRAT EUGENIU NICHIFORCIUC A FOST DIAGNOSTICAT CU COVID-19

DEPUTATUL DEMOCRAT EUGENIU NICHIFORCIUC A FOST DIAGNOSTICAT CU COVID-19

Deputatul Partidului Democrat, Eugeniu Nichiforciuc, a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut, joi, la şedinţa Parlamentului, de liderul fracţiunii, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

"Nichiforciuc m-a sunat şi a spus că a fost testat pozitiv la coronavirus. Şi el, şi soţia sa. Simptome însă nu au. În ajun, el a participat la şedinţa fracţiunii. Purta mască, menţinând distanţa socială, dar noi suntem obligaţi să informăm despre acest lucru", a declarat Diacov.

El a mai spus că la şedinţa din ajun a fracţiunii au participat şi cinci miniştri.

La propunerea preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Parlamentul a votat pentru ca toţi parlamentarii să fie testaţi la coronavirus. Testarea se va face din cont propriu.

Această declaraţie a fost făcută după ce vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, a anunţat că unul dintre deputaţi s-a îmbolnăvit de coronavirus. El a scris despre aceasta joi pe pagina sa de facebook, explicând lipsa voturilor în majoritatea parlamentară.

"Majoritatea PSRM-PDM are doar 50 deputaţi în sală. Teterea şi Nichiforciuc lipsesc. Se spune că unul ar avea COVID-19", a scris Popşoi.

La întrebările utilizatori despre cine e vorba, el a răspuns că "despre ultimul". Acest lucru se vede şi din mesaj, căci, săptămâna trecută, s-a menţionat că socialistul Oleg Teterea a fost numit director al întreprinderii "Chişinău-gaz" şi, prin urmare, a renunţat la mandatul de deputat. Curtea Constituţională nu a validat încă mandatul următorului candidat pe lista Partidului Socialiştilor - activistul civic Nicolae Pascaru.

Utilizatorii reţelelor sociale i-au reproşat vicespeakerului că diagnosticul medical nu trebuie dezvăluit, căci aceasta sunt "date personale".

Popşoi nu a fost de acord cu acest lucru, menţionând că "aceste informaţii sunt de interes public".

"Eugeniu Nichiforciuc a contactat cu mulţi deputaţi din Partidul Democrat. Iar noi intrăm în contact cu ei, apoi mergem acasă, la copiii şi familiile noastre. Dacă acest lucru reprezintă pericol pentru noi, Secretariatul Parlamentului trebuia să ne informeze oficial despre acest lucru", a replicat vicespeakerul.

După ce mai mulţi deputaţi au părăsit fracţiunea Partidului Democrat, în majoritatea parlamentară au rămas 52 de deputaţi, minimul necesar de voturi fiind de 51 deputaţi. Joi, Parlamentul adoptă doar hotărâri şi legi în prima lectură, deoarece acestea sunt adoptate cu majoritatea simplă deputaţilor prezenţi la şedinţă - 50 din 98. Împreună cu coaliţia de guvernământ votează şi deputatul independent Alexandru Oleinic, care poate asigura majoritatea parlamentară cu cel de-al 51-lea vot.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее