1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. CHIŞINĂUL CONSIDERĂ CĂ, SUB PRETEXTUL GESTIONĂRII REGIMULUI STĂRII DE URGENȚĂ, TIRASPOLUL ÎNCEARCĂ SĂ TRASEZE O „FRONTIERĂ” ÎN ZONA DE SECURITATE
13:30 - 22.05.2020
11
0 /5 Stars by
0
0

CHIŞINĂUL CONSIDERĂ CĂ, SUB PRETEXTUL GESTIONĂRII REGIMULUI STĂRII DE URGENȚĂ, TIRASPOLUL ÎNCEARCĂ SĂ TRASEZE O „FRONTIERĂ” ÎN ZONA DE SECURITATE

CHIŞINĂUL CONSIDERĂ CĂ, SUB PRETEXTUL GESTIONĂRII REGIMULUI STĂRII DE URGENȚĂ, TIRASPOLUL ÎNCEARCĂ SĂ TRASEZE O „FRONTIERĂ” ÎN ZONA DE SECURITATE

Sub pretextul gestionării regimului stării de urgență, exponenții Tiraspolului încearcă să traseze o „frontieră” în Zona de Securitate, iar pentru a-și realiza intențiile, aceștia recurg la blocarea activității observatorilor militari. De această opinie este delegaţia Moldovei în Comisia Unificată de Control (CUC).

Potrivit unui comunicat citat de agenţia INFOTAG, impedimentele de circulație create de Tiraspol în Zona de Securitate prin instalarea ilegală a posturilor grănicerești și barierelor în jurul localităților aflate sub jurisdicția autorităților constituționale și blocarea activității observatorilor militari din cadrul Forțelor Mixte de Pacificare au fost problemele elucidate de reprezentanții Chișinăului în ședința din 21 mai a CUC, convocată la Bender.

„Toate aceste acțiuni pun în lumină nefavorabilă mecanismul de monitorizare a Zonei de Securitate, iar în ansamblu cu poziția pasivă a șefilor comenduirilor militare Dubăsari și Bender care nu au intervenit în remedierea situației, demonstrează sfidarea de către Tiraspol a operațiunii de pacificare pe râul Nistru și generează neîncrederea cetățenilor țării în formatul existent al acestei operațiuni”, consideră reprezentanţii Chişinăului.

Insistând pe eliminarea posturilor ilegale și deblocarea activității observatorilor militari, delegația Republicii Moldova a lansat ideea de a include reprezentanții Misiunii OSCE în grupul de observatori militari din cadrul Forțelor Mixte de Pacificare (în prezent în grupul de observatori militari sunt reprezentanți ai Republicii Moldova, Federației Ruse, Ucrainei și regiunii transnistrene).

Inițiativa delegației moldovenești de a plasa pe agenda Comisiei subiectul vizând examinarea și aprecierea activității Comandamentului Militar Întrunit în ceea ce privește asigurarea funcționalității mecanismelor de pacificare în contextul măsurilor anti-COVID-19 nu a fost susținută în cadrul ședinței.

Partea transnistreană nu a acceptat pentru discuție nici subiectul pe care îl propune reprezentantul Federației Ruse încă din iulie 2019 și care presupune efectuarea unei analize complexe a situației actuale în Zona de Securitate ca urmare a apariției posturilor ilegale.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее