1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Președintele țării, Igor Dodon, refuză să-și dea demisia
13:29 - 22.05.2020
10
0 /5 Stars by
0
0

Președintele țării, Igor Dodon, refuză să-și dea demisia

Președintele țării, Igor Dodon, refuză să-și dea demisiaPreședintele țării, Igor Dodon, refuză să-și dea demisia

Președintele țării, Igor Dodon, refuză să demisioneze și este convins că majoritatea parlamentară PSRM-PDM nu va vota pentru suspendarea sa din funcție. Anunţul a fost făcut de şeful statului pe Facebook, drept răspuns la iniţiativa deputaților Platformei DA, care au solicitat crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea presupuselor acte de corupție și îmbogățire ilicită a șefului statului.

"Voi declarați ca președintele să-și dea demisia. Pentru ce? Peste cinci luni vor fi alegeri prezidențiale. Președintele nu-și va da demisia. Cât priveşte participarea sau nu participarea (n. r. la alegerile prezidenţiale), vom decide în septembrie, pentru că acum avem alte gânduri, alte probleme."

De asemenea, Igor Dodon este sceptic în privinţa menţinerii majorităţii parlamentare PSRM-PDM, în condiţiile în care tot mai mulţi democraţi părăsesc fracţiunea şi partidul.

"Ideal ar fi că odată cu alegerile prezidențiale să aibă loc alegerile parlamentare anticipate. Această majoritate parlamentară va funcționa încă câteva săptămâni, încă câteva luni - probabilitate este destul de mare."

Acum câteva zile, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a făcut publică o înregistrare video, care, potrivit lui, ar dovedi implicarea președintelui Igor Dodon în finanțarea ilegală a PSRM. Din imagini, se vede cum șeful statului primeşte o sacoșă neagră în care s-ar afla sume mari de bani.

Potrivit articolului 89 din Constituție, în cazul săvârșirii unor fapte grave, președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputaţi. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați sau 67 de voturi şi se aduce, neîntârziat, la cunoștința şefului statului.

Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea şefului statului.

CITEȘTE ȘI: Tauber, Carp și Reniță cer demisia președintelui Igor Dodon: Să plece și să ne alegem noi, poporul, soarta noastră


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее