1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Reacții vehemente din partea partidelor de la Chișinău la scandalul diplomatic dintre Chișinău și București, provocat de premierul Chicu
10:49 - 23.05.2020
10
0 /5 Stars by
0
0

Reacții vehemente din partea partidelor de la Chișinău la scandalul diplomatic dintre Chișinău și București, provocat de premierul Chicu

Reacții vehemente din partea partidelor de la Chișinău la scandalul diplomatic dintre Chișinău și București, provocat de premierul ChicuReacții vehemente din partea partidelor de la Chișinău la scandalul diplomatic dintre Chișinău și București, provocat de premierul Chicu

Scandalu diplomatic între Republica Moldova și România a generat o serie de reacții dure din partea partidelor politice din Moldova, atât din rândul formațiunilor de la guvrenare, dar mai ales din partea opoziției.

Maia Sandu a declarat că ceea ce a scris premierul Chicu nu reprezintă opinia majorității.

"Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova. Dar România trebuie să știe că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje și cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educație. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii", a comunicat Maia Sandu.

Și partidul politic PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în numele locuitorilor Republicii Moldova scuze pentru atitudinea denigratoare la adresa României.

"Cetățenii Republicii Moldova sunt recunoscători pentru sprijinul puternic și constant acordat țării noastre de către România, de care ne leagă nu doar un Parteneriat Strategic, dar și o cultură, istorie și limbă comună.

Suntem profund indignați de recidivele guvernării care își permite declarații denigratoare și o atitudine lipsită de respect față de România și considerăm periculoasă pentru țară permiterea aflării în continuare la guvernare a unor personaje cum sunt cele din fruntea Guvernului. Facem apel către toate forțele politice sănătoase să-și unească eforturile pentru salvarea Republicii Moldova din această situație rușinoasă de izolare internațională și colaps economic și social produs de incompetența și iresponsabilitatea celor care astăzi, accidental, au ajuns la cârma țării", potrivit unui comunciat de presă.

La fel, PDM se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București și va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect

"Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu și europarlamentarul român, dl Siegfried Mureșan.

Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile.

Partidul Democrat se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată. Iubim Romania, îi apreciem aportul frățesc in construcția unui stat democratic și european în Republica Moldova și ajutorul complex pe care l-au oferit frații noștri români economiei, culturii, educației de la noi.

Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații.

Totodată, ne exprimăm dezacordul și cu modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova. Formulările categorice privind “eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate.

Mai mult, afirmând că Guvernul PDM, Guvernul Filip ”a destabilizat situația din RM și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor.

Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun", se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, Năstase i-a transmis premierului Chicu, gânduri de la Nicolae Iorga:

"De ce să te miri că e neruşinat omul care s-a deprins cu ruşinea?”, "Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea vitejie", a scris Năstase.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее