1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. FILMUL GAȚCAN, UN NOU EPISOD. Acuzaţiile opoziției şi reacţia socialiştilor
17:49 - 03.07.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

FILMUL GAȚCAN, UN NOU EPISOD. Acuzaţiile opoziției şi reacţia socialiştilor

FILMUL GAȚCAN, UN NOU EPISOD. Acuzaţiile opoziției şi reacţia socialiştilorFILMUL GAȚCAN, UN NOU EPISOD. Acuzaţiile opoziției şi reacţia socialiştilor

O nouă înregistrare video cu Ştefan Gaţcan a apărut pe pagina de Facebook a deputatului, în care acesta spune că se simte bine, dar are nevoie de reabilitare psiho-emoțională. Din imagini se poate observa că Gaţcan citeşte, cel mai probabil, de pe o foaie sau de pe un monitor amplasat lateral.

Opoziţia susține că şi acest filmuleţ provoacă mai multe semne de întrebare, iar PRO MOLDOVA a anunțat că va înregistra la Secretariatul Parlamentului un proiect de declarație privind condamnarea presiunilor în exercitarea mandatului de deputat. La rândul lor, socialiștii dau asigurări că Ștefan Gațcan se află într-un loc sigur. Procuratura Generală a anunțat că a fost pornit un proces-penal în baza plângerii deputatului, dar și a demersului PRO MOLDOVA.

După înregistrarea video din vie de acum două zile, în care Ștefan Gațcan a anunțat că este bine, alături de familia sa, deputatul a apărut într-un nou filmuleţ, în care spune că nu a fost sechestrat.

"Stimați deputați, dragi colegi, prieteni, rude, vreau să fac unele precizări. Sunt bine, benevol am renunțat la mandatul de deputat. Nu am fost și nu sunt sechestrat. Sunt într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională, rog din suflet, nu tensionați oamenii din jur. Sincer vă doresc multă sănătate, succese și discernământ în tot ce faceți", a menţionat Ştefan Gaţcan.

Citeşte şi: Un nou mesaj de la Gațcan: Nu sunt sechestrat, am renunțat benevol la mandatul de deputat

Între timp, reprezentanții opoziției consideră că înregistrarea trezește suspiciuni.

"Noi suntem un pic obosiți de acest serial "Santa Gațcan", cu plecări, ieșiri, cereri, cu toate momentele aceste, cu "mă simt bine". Mi se pare că deja cei de la Dodon care ieri au difuzat acest video nici nu s-au gândit că aduc mai multe suspiciuni", a precizat Alexandru Slusari, președintele fracțiunii Platforma DA.

"Cazul relevă o situație fără precedent în statele membre ale Consiliului Europei și reprezintă o încălcare grosolană a drepturile și libertăților cetățenești, în primul rând, și a celor conferite de statutul de deputat, s-a trecut o linie roșie în vedere uzurpării puterii de stat și instituirea dictaturii personale. Parlamentul solicită Procuraturii Generale să investigheze de urgență sechestrarea și maltratare deputatului Ștefan Gațcan", a spus Andrian Candu, președintele grupului PRO MOLDOVA.

Citeşte şi: Deputaţii din opoziţie, despre cazul Gaţcan. Slusari: Sunt obosit deja de serialul "Santa Gaţcan"

Totodată, în cadrul unei intervenţii pe pagina sa de Facebook, preşedintele Igor Dodon a confirmat că lui Ștefan Gațcan i-a fost oferită pază de stat pentru a părăsi teritoriul țării.

"Președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere către președintele țării, mie, să asigurăm paza de stat dumnealui, pentru că avea frică pentru viața sa. A avut nevoie de paza de stat doar până la frontieră și de câte cunosc eu, m-au informat colegii, Serviciul Protecție și Paza de Stat, care au fost lângă el, dumnealui a spus că vrea suport doar până la ieșire din țară", a precizat Igor Dodon.

În cadrul unui briefing, socialiștii au declarat că, deocamdată, Ștefan Gațcan nu este gata să ofere mai multe detalii despre cazul său.

"Dânsul personal va decide când și în ce circumstanțe se va întoarce și cum va comunica. Îl înțeleg că lui acum este greu de comunicat cu presă, în acel hal în care acest lucru se face. În mare parte, reacțiile care sunt, sigur nu-l încurajează pe dânsul, probabil să facă mau multe declarații. El nu simte susţinere din partea societății", a conchis Vlad Bătrîncea, , vicepreședintele Parlamentului din partea PSRM.

Între timp, Procuratura Generală a anunţat recepționarea plângerii deputatului Ștefan Gațcan, privind pretinsele presiuni și intimidări la care a fost supus pentru a renunţa la mandat.

Citeşte şi: Procuratura Generală a iniţiat proces penal în baza plângerii deputatului Gațcan

Potrivit deputaților PRO MOLDOVA, în 30 iunie, Gaţcan a fost oprit lângă podul de pe şoseaua Hânceşti din Capitală, în timp ce se îndrepta cu automobilul spre centrul medical pe care l-a fondat. Cei care ar fi făcut presiuni sunt foștii săi colegi, deputații PSRM, Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care, însă, au respins acuzațiile, spunând că discuția a fost una calmă și a avut loc la inițiativa lui Ștefan Gațcan.

Citeşte şi: MISTERUL dispariţiei lui Gaţcan. Versiunea PRO MOLDOVA şi REACŢIA celor de la PSRM


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее