1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Ședința Parlamentului, amânată din nou. Când va avea loc următoarea întrunire a deputaţilor
17:43 - 03.07.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

Ședința Parlamentului, amânată din nou. Când va avea loc următoarea întrunire a deputaţilor

Ședința Parlamentului, amânată din nou. Când va avea loc următoarea întrunire a deputaţilorȘedința Parlamentului, amânată din nou. Când va avea loc următoarea întrunire a deputaţilor

Ședința Parlamentului a fost amânată din nou, iar o altă tentativă de întrunire a deputaţilor va avea loc săptămâna viitoare. Se întâmplă după ce partidele de opoziţie au anunţat că boicotează şedinţa la care premierul Ion Chicu urma să prezinte proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. 

"Vă anunț că la ședința de astăzi, din 101 deputați, și-au înregistrat prezența doar 49 de deputați".

"Stimați colegi, din păcate, și astăzi este venit domnul prim-ministru, vă salut domnul prim-ministru. Din păcate văd că colegii noștri din cealaltă parte boicotează și în continuare ședința. De aceea constat lipsa cvorumului, ședința nu a fost deschisă. Convocăm săptămâna viitoare ședința biroului, și decidem", a declarat preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Primii care au anunțat că vor boicota ședința Parlamentului au fost reprezentanții Partidului Acţiune şi Solidaritate. 

"Noi cerem și în continuare, respectuos să revenim la normalitate. Să discutăm aceste proiecte de legi și în comisii. Ne putem mobiliza și sâmbătă, și duminică, luni, marți și așa mai departe, astfel ca până în ziua de joi, săptămâna viitoare, să avem toate procedurile parcurse pe platforma parlamentară", a spus preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu.

Ulterior, și deputații fracțiunii Platforma DA au anunțat că nu vor participa la ședința Parlamentului. 

"Reiterez poziţia noastră. Noi nu vom participa la sedinţa în care se face figuraţie lui Ion Chicu îndemnul meu, domnul Ion Chicu, dacă aţi spus acest lucru, vă rog să răspundeţi pentru cuvinte, plecaţi", a menţionat preşedintele fracţiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

Iar grupul parlamentar PRO MOLDOVA a anunțat că boicotează ședința Parlamentului în semn de protest față de insistența coaliției PSRM-PDM de a exclude Legislativul din procesul de luare a deciziilor.

"Noi nu vrem să fim ostaticii unei situatii pe care ne-o impune nouă guvernarea Chicu-Dodon. Noi vom susţine proiectele de legi sociale, atât de importante pentru bugetari, mai ales pentru medici, doar că vrem să facem asta cu conştiinţă şi să ne convingem că nu mai sunt ascunse acolo scheme. Am impresia că acest guvern recidivează şi în prostie şi în neprofesionalism", a afirmat preşedintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu.

Premierul Ion Chicu a declarat că nu va renunța la proiectele pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.

"Vreau să vă asigur că voi fi insistent. Deci vom merge la Parlament atâta timp cât va fi necesar, pentru ca aceste proiecte absolut necesare pentru cetăţeni şi economie să fie promovate", a comunicat premierul, Ion Chicu.

După ce, în lipsa cvorumului, ședința Parlamentului a eşuat pentru a doua oară consecutiv, democrații au învinuit opoziția că încearcă să destabilizeze situaţia politică din țară.

"Din păcate, din punctul nostru de vedere, asistăm la un fenomen foarte straniu. Opoziţia veritabilă de dreapta face jocul celor care se ocupa insistent de destabilizarea situaţiei din țară", a menţionat preşedintele PDM, Pavel Filip.

Iar deputații socialiștii au declarat că Parlamentul este nefuncțional și au făcut aluzie la organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Trebuie să constatăm că Guvernul, în acţiunile lui, a avut o logică ireproşabilă. Dânşii au anticipat situaţia, dânşii au analizat situaţia din Parlament şi au mers pe asumare de răspundere. Acest Parlament nu este funcţional. Noi nu ne temem de alegeri anticipate. Noi ştim cum să organizăm alegeri. Noi ştim a munci. Noi o să mergem la anticipate, dacă aşa este acest Parlament", a afirmat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Despre organizarea unor eventuale alegeri anticipate a vorbit și președintele țării, Igor Dodon.  

"Eu voi face tot posibilul, ca să declanșez în timpul apropiat toate procedurile ca să ajungem la alegeri parlamentare anticipate. Chestia asta e principială. Pentru că acest Parlament trebuie curățat. Ideal ar fi ca anticipatele să aibă loc o dată cu prezidențialele", a declarat şeful statului, Igor Dodon.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее