1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MOLDOVA A COORDONAT CU FMI PROGNOZA MACROECONOMICĂ PENTRU ANUL 2020, ÎN CARE PIB-UL VA SCĂDEA CU 4,5%
1
0
0
0 /5 Stars by
0
:
12:30 - 13.07.2020
Adăuga

MOLDOVA A COORDONAT CU FMI PROGNOZA MACROECONOMICĂ PENTRU ANUL 2020, ÎN CARE PIB-UL VA SCĂDEA CU 4,5%

MOLDOVA A COORDONAT CU FMI PROGNOZA MACROECONOMICĂ PENTRU ANUL 2020, ÎN CARE PIB-UL VA SCĂDEA CU 4,5%

În anul 2020, produsul intern brut (PIB) al Moldovei va scădea cu 4,5% comparativ cu anul 2019, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul unei videoconferințe cu şeful misiunii FMI pentru Moldova, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Volodymyr Tulin.

Potrivit agenţiei INFOTAG, discuţiile au avut loc în cadrul activităţii la distanţă a misiunii FMI, care se desfăşoară până la 22 iulie. Experții săi, în discuții cu reprezentanții conducerii Moldovei, discută despre un nou program de cooperare al FMI de trei ani cu Guvernul și Banca Națională (BNM).

Componenta financiară a programului este de $550 mil. Dacă programul este aprobat de Consiliul directorilor FMI la 16 septembrie, Moldova va putea primi circa $100 mil. deja în septembrie 2020 pentru susţinerea agenților economici și a populației în legătură cu criza.

Ministrul a constatat că economia va generat în anul curent un PIB în sumă de 205,2 mlrd lei. Criza pandemică va afecta exporturile, care vor scădea cu 12,8%, și importurile – cu 10%.

Potrivit prognozelor ministerului, indicatorii sectorului real vor fi în declin. Industria se va contracta cu 3%, sectorul agricol, sub influența condițiilor meteorologice nefaste din anul curent, – cu 11,9%, iar investițiile – cu 4,8%.

„Suntem conștienți de provocările acestui an, de presiunea crizei pandemice atât asupra sistemului de sănătate, cât și asupra economiei. Cu toate acestea, rămânem determinați să continuăm agenda de reforme, să ne ajustăm planurile în funcție de evoluțiile pandemiei și să identificăm toate soluțiile optime pentru a acoperi deficitul bugetar”, a spus Sergiu Railean.Publicat de:Алексей sursa: Инфотаг
Для возможности комментировать пройдите .
18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2021
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul