1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREȘEDINTELE IGOR DODON ESTE CATEGORIC ÎMPOTRIVA REDUCERII TIMPULUI DE VOTARE
13:30 - 15.07.2020
2
0 /5 Stars by
0
0

PREȘEDINTELE IGOR DODON ESTE CATEGORIC ÎMPOTRIVA REDUCERII TIMPULUI DE VOTARE

PREȘEDINTELE IGOR DODON ESTE CATEGORIC ÎMPOTRIVA REDUCERII TIMPULUI DE VOTARE

Președintele Igor Dodon s-a opus cu fermitate reducerii timpului de votare. Potrivit agenției INFOTAG, el a declarat în ajun, în cadrul postului de televiziune „N4”, că, dacă proiectul de lege, care actualmente se discută în Parlament, va fi adoptat în această redacție, președintele nu îl va promulga.

„Sunt împotriva acestui amendament. Nu înțeleg de ce este necesar să se reducă timpul de votare. Oamenii trebuie să aibă opțiunea de a vota pe parcursul întregii zile, și la șapte și la opt seara. Dacă Parlamentul va adopta un astfel de amendament, eu nu voi promulga legea”, a spus Dodon.

El a menționat, de asemenea, că este împotriva restricționării drepturilor de vot ale cetățenilor moldoveni în străinătate.

„În acest sens, au fot lansate diverse interpretări, precum că eu vreau să limitez drepturile de vot ale reprezentanților diasporei. Acest lucru nu este adevărat. Întotdeauna m-am pronunțat pentru ca toată lumea să poată vota. Însă, în legătură cu pandemia coronavirusului, pot apărea situații când alte țări nu ne vor permite să deschidem secții de votare. Vedem că în Italia, precum și în alte țări deja au fost introduse anumite restricții. Acest lucru se poate întâmpla atât în Federația Rusă, cât și oriunde”, a spus președintele.

Parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege cu privire la modificarea Codului electoral. Amendamentele presupun, în special, reducerea timpului de votare cu două ore (de la ora 8.00 până la 20.00, în loc de perioada curentă de la ora 7.00 până la 21.00), precum și extinderea competențelor Comisiei Electorale Centrale (CEC). Se propune ca Comisiei să i se ofere dreptul de a exclude candidații din campania electorală, ci nu instanțelor de judecată. Acestea și alte câteva modificări au fost criticate de opoziție și organizații neguvernamentale. Potrivit lor, în conformitate cu standardele Comisiei de la Veneția, Codul electoral nu poate fi modificat cu mai puțin de un an înainte de alegeri.


Publicat de:Наталья
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее