1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Se caută voturi pentru moțiunea de cenzură împortiva Guvernului Chicu. REACŢIILE lui Dodon şi Sandu
15:11 - 15.07.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

Se caută voturi pentru moțiunea de cenzură împortiva Guvernului Chicu. REACŢIILE lui Dodon şi Sandu

Se caută voturi pentru moțiunea de cenzură împortiva Guvernului Chicu. REACŢIILE lui Dodon şi SanduSe caută voturi pentru moțiunea de cenzură împortiva Guvernului Chicu. REACŢIILE lui Dodon şi Sandu

Cei 14 deputați din grupul parlamentar PRO MOLDOVA sunt gata să semneze proiectul moțiunii de cenzură împortiva Guvernului Chicu pentru ca documentul să fie înregistrat în Parlament. Declarația a fost făcută de Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă. Liderul PRO MOLDOVA a anunţat că deputații formaţiunii pe care o conduce vor semna fără nicio ezitare orice moţiune de cenzură.

"Nu o să avem nicio tăgadă și nu o să avem nicio ezitare ca să trimitem această guvernarea in istorie cât mai repede posibil", a declarat Andrian Candu.

Citeşte şi: Candu: PRO MOLDOVA va semna şi va vota fără ezitare orice moţiune depusă împotriva Guvernului Chicu

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că pledează pentru semnăturile celor de la PAS, care urmează sâmbătă să ia o decizie în acest sens, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic.

"Pentru a fi depusă la Parlament, moțiunea de cenzură necesită 26 de semnături, semnături pe care putem obținem de la PAS. Dacă PAS va decide altfel, va fi transmis un mesaj foarte clar că nu vor exista nici voturile necesare în Parlament pentru demiterea acestui Guvern", a spus Andrei Năstase.

Şi deputatul neafiliat Octavian Ţîcu a semnat moţiunea de cenzură propusă de Platforma DA. El a declarat că doar un Guvern proeuropean poate scoate țara din pandemie şi poate pregăti contextul pentru alegeri prezidențiale libere şi corecte. Ţîcu a criticat poziția celor de la PAS care insistă ca decizia finală în privinţa semnării moțiunii de cenzură să fie luată sâmbăta, la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

"Se confirmă încă odată cele două calități "remarcabile" ale Maiei Sandu - să pună coarnele în pământ când nu trebuie şi să bage coada între picioare când trebuie determinare politică.", a scris deputatul neafiliat pe Facebook. 

Citeşte şi: Octavian Ţîcu a semnat moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Chicu

Am sunat-o pe liderul PAS, Maia Sandu, pentru o reacție, dar ea nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. În schimb, aseară, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, Maia Sandu a declarat că PAS vrea să se asigure că are suficiente voturi nu doar pentru demiterea Guvernului Chicu, dar și pentru învestirea unui nou executiv. 

"Exact același obiectiv avem și noi, ca să demitem Guvernul și să numim un nou Guvern care poate să le ajute oamenilor să treacă prin această criză. Doar că încă nu avem 51 de voturi. Revin - nu e problema de alt ordin, e vorba de a număra strict voturile. Eu mi-aș dori ca Platforma DA să pună mai multă presiune pe Partidul Democrat, pentru că acolo sunt voturile care lipsesc", a precizat Maia Sandu.

Totodată, președintele Igor Dodon a declarat şi el în cadrul unei emisiuni că nu crede că Guvernul Chicu va fi demis şi nici că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, are șanse să devină noul prim-ministru.

"Cred că Guvernul Chicu va rămâne în atribuțiile sale și o eventuală cădere a Guvernului Chicu poate avea loc în cazul când se va lua decizi de principiu că prin acest pas se provoacă alegerile anticipate. Vrabia malai visează, iar Andrei încă o funcție. Eu nu cred că Andrei Năstase va ajunge prim-ministru în timpul apropiat", a declarat Igor Dodon.

"Nu comentez declarațiile unor politicieni contextuali, pentru mine nicio funcție în acest stat nu este un scop în sine. Pentru mine funcție în acest stat este un mijloc de a aduce bunăstare, de a aduce dreptate oamenilor", a punctat Andrei Năstase.

Anterior, cei de la Partidul ŞOR au spus că vor lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură la şedinţa Biroului Politic de zilele viitoare. Democrații susțin că un astfel de demers este neîntemeiat și că nu vor vota pentru demiterea Guvernului, iar PSRM acuză opoziția că își dorește destabilizarea situației în țară. Şi premierul Chicu este indignat de atitudinea parlamentarilor care au înaintat moţiunea.

Potrivit lui, opoziţia recurge la tertipuri politice în loc să ajute la combaterea crizei provocate de pandemie. Pentru demiterea Guvernului este necesar ca moțiunea de cenzură să fie votată de cel puțin 51 de deputați.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее