1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari
16:56 - 15.07.2020
2
0 /5 Stars by
0
0

Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari

sursa: gov.md А+ А-
Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiariGuvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari

Premierul Ion Chicu a condus ședința Cabinetului de miniștri. În cadrul acesteia, Guvernul a aprobat alocarea suportului unic în mărime de 700 de lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale ale căror cuantum nu depășește 3 mii de lei. Proiectul are ca scop sporirea protecției sociale. Suportul unic va fi acordat pentru cca 660 mii persoane. În acest sens, au fost prevăzute 466,4 milioane de lei în urma rectificării recente a bugetului asigurării sociale de stat.Persoanele care au activat după pensionare vor avea posibilitatea să depună online cererea privind reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă. Această opțiune suplimentară a fost aprobată de Cabinet pentru a spori procesul de recepționare/ administrare a cererilor și a reduce fluxul de beneficiari la ghișeele instituției. Cererile online vor putea fi depuse prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice sau pagina-web a CNAS.Guvernul a aprobat modificarea regulamentului de aplicare la programul „Prima Casă”. Potrivit hotărârii, a fost diminuată cota de participare de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței. Totodată, proiectul prevede majorarea vârstei solicitanților care pot accesa programul de la 45 până la 50 de ani. Suplimentar, Guvernul va putea acorda compensații în cuantum de 50% din soldul creditului rămas și persoanelor care au accesat credit ipotecar până la lansarea programului „Prima Casă”. O altă prevedere importantă oferă dreptul inclusiv persoanelor proprietare a unei locuințe să fie eligibili în cadrul programului.

Executivul a aprobat comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățământ superior, pentru anul de studii 2020-2021. În total, au fost prevăzute 8645 de locuri bugetare, cu 200 mai mult decât anul precedent. În cadrul studiilor superioare de licență și studii superioare integrate vor putea fi admiși 5 mii de studenți fără taxă de studii, în cadrul a 26 de specialități. La studiile superioare de master vor fi disponibile 3096 de locuri cu finanțare bugetară, iar la studiile de rezidențiat - 443 locuri.Cabinetul a aprobat iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de grant, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială. Potrivit Acordului, Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova un grant în valoare estimativă de 100 milioane Yeni Japonezi. Mijloacele vor fi folosite pentru implementarea Programului de dezvoltare economică şi socială, inclusiv pentru procurarea echipamentelor medicale și a produselor sau serviciilor medicale în țara noastră.Guvernul de la Chișinău a decis inițierea negocierilor cu Guvernul Republicii Italiene asupra proiectului de modificare a Acordului interguvernamental privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la 27 noiembrie 2003. Necesitatea modificărilor în Acord a parvenit ca urmare a punerii în aplicare, din 1 ianuarie 2020, a permiselor de conducere de tip nou în Republica Moldova. Respectiv, proiectul dat va reglementa ajustarea tabelelor tehnice de echivalare și a listei permiselor de conducere prevăzute în Acord. 


Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari

Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari

Guvernul a aprobat alocarea suportului unic de 700 lei pentru cca 660 mii beneficiari

Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее