1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREMIERUL ION CHICU NU EXCLUDE CĂ AR PUTEA FI ÎNĂSPRITE MĂSURILE DE COMBATERE A PANDEMIEI
12:30 - 03.08.2020
2
0 /5 Stars by
0
0

PREMIERUL ION CHICU NU EXCLUDE CĂ AR PUTEA FI ÎNĂSPRITE MĂSURILE DE COMBATERE A PANDEMIEI

PREMIERUL ION CHICU NU EXCLUDE CĂ AR PUTEA FI ÎNĂSPRITE MĂSURILE DE COMBATERE A PANDEMIEI

Prim-ministrul Ion Chicu nu exclude că ar putea fi înăsprite măsurile restrictive de combatere a pandemiei de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni dimineaţa, după şedinţa săptămânală cu Preşedintele şi speakerul Parlamentului.

„Vedem că numărul de cazuri de infecție cu coronavirus crește a doua săptămână la rând. La fel se întâmplă în întreaga lume, în regiune și în țările vecine. Iată de ce Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis extinderea restricțiilor până la 31 august. În caz de necesitate, ar putea fi introduse restricții suplimentare pentru a preveni răspândirea pandemiei”, a spus Chicu.

El a amintit că vineri a fost luată decizia de a închide bazinele şi piscinele.

„Din păcate, în ultimele două săptămâni de la deschiderea piscinelor, am văzut că acolo nu se respectă normele sanitar-epidemiologice. Dacă în decurs de o săptămână vor fi luate măsuri pentru înlăturarea neajunsurilor, atunci această decizie ar putea fi revizuită”, a spus premierul.

El a cerut respectarea strictă a restricțiilor pentru protejarea sănătății cetățenilor.

„Pe lângă riscurile pentru sănătate, aceasta reprezintă și cheltuieli bugetare mari. Vineri, am alocat încă 10 milioane de lei pentru a achita compensații medicilor care s-au îmbolnăvit de coronavirus. Se cheltuiesc sume enorme de bani pentru alte măsuri de protecție. Acești bani ar fi putut să nu fie cheltuiți, dacă ar exista mai multă responsabilitate din partea cetățenilor”, a subliniat Chicu.

El și-a exprimat speranța că la 1 septembrie se vor putea deschide în regim obişnuit atât instituțiile preșcolare, cât și școlile și liceele.

„Ne dorim mult acest lucru și luăm toate măsurile în acest sens. Guvernul a alocat 50 mi. lei pentru dozatoare și dezinfectanți pentru instituțiile de învățământ. Sperăm că vom putea începe anul școlar așa cum ne dorim cu toții”, a spus premierul.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее