1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. "Dodon, nu semna!": Reprezentanţii PAS au protestat în faţa Preşedinţiei
17:15 - 03.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

"Dodon, nu semna!": Reprezentanţii PAS au protestat în faţa Preşedinţiei

"Dodon, nu semna!": Reprezentanţii PAS au protestat în faţa Preşedinţiei"Dodon, nu semna!": Reprezentanţii PAS au protestat în faţa Preşedinţiei

"Dodon, nu semna!" Este solicitarea Partidului Acţiune şi Solidaritate către şeful statului Igor Dodon de a nu emite decretul de numire a judecătorului Vladislav Clima în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Liderul PAS, Maia Sandu, împreună cu câţiva deputaţi şi susţinători ai formaţiunii, şi-au exprimat doleanţele în cadrul unui flash-mob organizat luni dimineaţă, în faţa Preşedinţiei.

”Dodon, nu semna! Dodon, nu semna! Dodon, nu semna!”

Pe lângă scandări, protestatarii au agăţat şi un baner de gardul Preşedinţiei. Manifestaţia a durat aproape o oră, timp în care reprezentanţii PAS au cerut ca judecătorul Vladislav Clima să nu fie avansat în funcţie, deoarece este unul dintre cei trei magistraţi ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, privind invalidarea alegerilor locale din Chişinău din 2018. Protestatarii au venit cu acuzații și în adresa președintelui Igor Dodon.

SERGIU LITVINENCO. deputat PAS: "Vladislav Clima, fiind un judecător care a emis astfel de decizii controversate, este şantajabil şi cu siguranţă este dispus să execute toate deciziile, soluţiile, indicaţiile, poruncile care i le dă Igor Dodon."

IGOR GROSU, deputat PAS: "Noi cu toţii înţelegem că asta poate fi parte a unui puzzle, puzzle pe care îl construieşte, îl pregăteşte Dodon. Acest puzzle se numeşte, am eu impresia, fraudarea alegerilor."

MAIA SANDU, liderul PAS: "Îmi amintesc în toamnă, când se ţinea scai de noi, când ieşeam să vorbim public despre reformele pe care vrem să le facem în justiţie, despre cum vrem să curăţăm Procuratura, Justiţia. Atunci, el la dezbaterile publice o făcea pe marele reformator."

"Dodon ar trebui să fie torţa dreptăţii în această ţară, fiind preşedintele ţării. Dar prin semnarea acestui act va demonstra încă o dată că este un preşedinte care nu este pentru popor, ci pentru interesele sale."

Mai mult, reprezentanţii PAS au spus că vor elabora o petiţie pentru a-l împiedica pe Igor Dodon să semneze decretul de numire a lui Vladislav Clima în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Contactat telefonic pentru o reacţie, Clima a refuzat să ofere un interviu, dar ne-a declarat că nu are de gând să comenteze acţiunile PAS, care ar avea o tentă politică şi de influenţare a rezultatelor concursului pe care l-a câştigat. Ofițerul de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a transmis printr-un SMS că unii politicieni au început campania electorală înainte de termenul prevăzut de legislaţie.

"Ei caută orice motiv presupus, inventat sau închipuit pentru a se manifesta politic, în lipsa oricăror alte idei şi iniţiative cu adevărat folositoare pentru cetăţeni. Iar în ceea ce o priveşte pe Maia Sandu, să ne amintim că atunci când a deţinut funcţia de prim-ministru a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituţionale", a mai menţionat Carmena Sterpu, cu referire la legea privind numirea noului procuror general, promovată de Maia Sandu şi declarată ulterior neconstituţională. Judecătorul Vladislav Clima a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău la şedinţa CSM din 28 iulie.

Tot atunci, judecătoarea Tamara Chişcă-Doneva a fost numită în calitate de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. Deciziile CSM au stârnit critici dure atât din partea opoziţiei, cât şi a guvernării.

Astfel, premierul Ion Chicu şi ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, consideră că în sistemul judecătoresc au fost promovate persoane cu o reputaţie reproşabilă. La rândul său, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că CSM a provocat cetăţenilor un puternic sentiment de dezamăgire.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее