1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MINISTERUL JUSTIŢIEI A SELECTAT UN BIROU DE AVOCAȚI CARE SĂ REPREZINTE INTERESELE MOLDOVEI LA CURTEA DE ARBITRAJ DE LA STOCKHOLM
12:30 - 04.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

MINISTERUL JUSTIŢIEI A SELECTAT UN BIROU DE AVOCAȚI CARE SĂ REPREZINTE INTERESELE MOLDOVEI LA CURTEA DE ARBITRAJ DE LA STOCKHOLM

MINISTERUL JUSTIŢIEI A SELECTAT UN BIROU DE AVOCAȚI CARE SĂ REPREZINTE INTERESELE MOLDOVEI LA CURTEA DE ARBITRAJ DE LA STOCKHOLM

Ministerul Justiţiei a selectat un birou de avocați care să reprezinte interesele Moldovei la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut pe facebook de ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi.

„Referitor la procedura în arbitraj iniţiată de „Komaksavia Airport Invest” Ltd împotriva Republicii Moldova la Tribunalul de la Stockholm. Azi Ministerul Justiției a selectat biroul de avocați care va reprezenta Republica Moldova în acest caz. Echipa noastră va acorda tot suportul necesar biroului de avocați pentru a apăra eficient interesele RM. Vom asigura o reflectare publică permanentă a tuturor proceselor și etapelor pe acest caz”, a scris Nagacevschi.

În același timp, el nu a spus despre ce birou de avocaţi este vorba şi care este costul serviciilor. De asemenea, ministrul nu a răspuns la numeroasele întrebări din partea avocaților și internauţilor la acest subiect.

În ajun, jurnalistul Alex Cozer a menţionat într-un comentariu că „procedura pe care au mers Dodon și Chicu pentru a returna aeroportul statului a fost din start greșită”.

„Dar și mai grav e că acești incompetenți au lăsat Moldova timp de două luni în arbitrajul de la Stockholm fără avocați. „Avia Invest” a mers în arbitraj în iunie, dar Ministerul Justiției a făcut anunț că ar căuta avocați care să reprezinte Republica Moldova abia la mijloc de iulie. Cică ar mai fi fost o încercare în iunie, dar casele de avocați care s-au înscris erau "prea scumpe". Un argument absolut idiot, în condițiile în care la mijloc erau interese ale statului în valoare de miliarde, iar arbitrajul, prin decizia de a interzice rezilierea pe această cale, de fapt nu a adoptat cea mai proastă soluție pentru stat. Cea mai proastă ar fi fost să accepte rezilierea și să acorde 900 mil. euro companiei „Avia Invest” drept despăgubiri pe care le cerea compania lui Şor”, a remarcat jurnalistul.

În ajun, „Avia Invest”, care este concesionarul aeroportului, a comunicat că Arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău din cauza neîndeplinirii obligaţiunilor investiţionale de către companie.

În luna mai, Preşedintele Igor Dodon a declarat că, „în decurs de câteva săptămâni, Guvernul va întoarce Aeroportul Chişinău în proprietatea statului”.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее