1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. BILANŢ LA FINAL DE SESIUNE: Deputaţii au adoptat 164 de acte normative
19:02 - 04.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

BILANŢ LA FINAL DE SESIUNE: Deputaţii au adoptat 164 de acte normative

BILANŢ LA FINAL DE SESIUNE: Deputaţii au adoptat 164 de acte normativeBILANŢ LA FINAL DE SESIUNE: Deputaţii au adoptat 164 de acte normative

Odată cu încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului, instituția a tras linie și a făcut bilanţul. Astfel, deputații au adoptat 164 de acte normative, iar pe agendă mai sunt încă peste 300 de proiecte de lege şi de hotărâre. Unele se prăfuiesc în birouri de aproape un deceniu.

Potrivit datelor statistice oferite de legislativ, din februarie până în iulie, deputații s-au întrunit în 18 ședințe și au adoptat 133 de legi și 31 de hotărâri de Parlament. 

În total, au fost înregistrate 350 de inițiative legislative.  Cele mai multe, 90 la număr, aparțin Guvernului. Dintre fracțiunile parlamentare, cei mai activi au fost deputații Platformei "DA" cu 57 de proiecte înregistrate. Aleșii PAS au 47 de inițiative, iar socialiștii, cu trei mai puțin. Urmează grupul parlamentar PRO MOLDOVA care a elaborat 21 de proiecte.

Ceva mai puțin activi au fost deputații democrați, care au înregistrat 19 proiecte. 17 au cei din fracțiunea Partidului "ȘOR" şi tot atâtea au fost înregistrate de Preşedinte. Deputații independenți sunt autori ai patru proiecte. Totodată, 27 de inițiative legislative au fost propuse de Biroul Permanent al Parlamentului sau de către grupuri de deputați din toate fracțiunile parlamentare. 

Statistica mai arată că în această sesiune parlamentară mulți dintre deputați au chiulit de la ședințe. Cele mai multe absențe, 60 la număr, le au cei din fracțiunea PAS, iar cei din fracțiunea Partidului "ȘOR" au acumulat 58. Cu o absență mai puțin au socialiștii, urmați de aleșii din Platforma "DA". Democrații au 50 absenţe, iar parlamentarii grupului PRO MOLDOVA, 22. 

Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Totodată, Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее