1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. S-a stins din viață îndrăgitul dascăl și regizor de teatru Iurie Harmelin
18:06 - 08.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

S-a stins din viață îndrăgitul dascăl și regizor de teatru Iurie Harmelin

sursa: gov.md А+ А-
S-a stins din viață îndrăgitul dascăl și regizor de teatru Iurie HarmelinS-a stins din viață îndrăgitul dascăl și regizor de teatru Iurie Harmelin

Iurie Harmelin și-a închinat viața lumii artelor spectacolului, fondând în anul 1978 teatrul care avea să devină epicentrul vieții teatrale pentru tineretul vorbitor de limbă rusă din or. Chișinău, și care la 40 de ani de la fondare a primit în titulatură și binemeritatul nume al creatorului său – Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz” Iurie Harmelin.

 

Iurie Harmelin a fost un regizor desăvârșit, montând peste 200 de spectacole din repertoriul culturii ruse și internaționale și insuflând tinerilor dragostea pentru Melpomene și Thalia, muzele care veghează scena vieții, a tragediei și a comediei. Maestrul Harmelin a fondat și unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de teatru de la noi – „Moldfest.rampa.ru”, în cadrul căruia s-au afirmat atât tinere talente autohtone cât și viitoare stele ale scenelor din zeci de alte state ale lumii.

 

Pentru merituoasa sa activitate didactică, Iurie Harmelin a primit Ordinul „Gloria Muncii”, iar pentru rolul jucat în cultivarea artelor a devenit în anul 2014 cetățean de onoare al Chișinăului.

 

Sutele de discipoli fideli și miile de spectatori care i-au admirat talentul în frumosul teatru din Valea Trandafirilor îi vor duce mai departe opera, iar amprenta lui Iurie Harmelin asupra culturii Chișinăului din ultimele patru decenii va fi înveșnicită în cartea de onoare a capitalei țării.

 

Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor din lumea teatrului, și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Omul, Dascălul și Regizorul Iurie Harmelin.

 

Dumnezeu să îl odihnească în pace,

 

Zbor lin maestre!

 

Igor DODON, Președintele Republicii Moldova

Zinaida GRECEANÎI, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Ion CHICU, Prim-ministru al Republicii Moldova

Igor ȘAROV, ministru al Educației, Culturii și Cercetării


S-a stins din viață îndrăgitul dascăl și regizor de teatru Iurie Harmelin

Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее