1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREŞEDINTELE MOLDOVEI ESTE UNUL DINTRE CEI PATRU LIDERI DE STAT CARE L-AU FELICITAT PE ALEXANDR LUKAŞENKO CU VICTORIA OBŢINUTĂ LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE
17:30 - 10.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ESTE UNUL DINTRE CEI PATRU LIDERI DE STAT CARE L-AU FELICITAT PE ALEXANDR LUKAŞENKO CU VICTORIA OBŢINUTĂ LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ESTE UNUL DINTRE CEI PATRU LIDERI DE STAT CARE L-AU FELICITAT PE ALEXANDR LUKAŞENKO CU VICTORIA OBŢINUTĂ LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Președintele Moldovei, Igor Dodon, l-a felicitat pe Alexandr Lukaşenko pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale din Belarus. După cum relatează agenţia INFOTAG, acesta a scris luni despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

„Transmit sincere felicitări omologului meu belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale! Din numele poporului moldovenesc și al meu personal, îi doresc succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse în beneficiul Republicii Belarus”, a scris Dodon.

El și-a exprimat încrederea că „dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre Republica Moldova și Republica Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”.

Igor Dodon a fost al patrulea dintre șefii de stat care l-au felicitat pe Lukaşenko pentru realegerea sa a șasea oară, consecutiv. Președintele Chinei a fost primul care l-a felicitat, după care au urmat președinții Rusiei și Kazahstanului.

În același timp, șefii altor state nu se grăbesc cu felicitările, menționând că „nu s-au respectat standardele democratice”. Alegerile au fost organizate fără observatori de la OSCE, PACE și alte organizații internaționale. În ziua alegerilor și după închiderea secțiilor de votare, au avut loc proteste masive și confruntări cu poliția. Peste trei mii de persoane au fost reținute, iar peste 50 de manifestanți și aproximativ același număr de polițiști au fost răniți.

Primul dintre președinții care au reacţionat în situația respectivă a fost liderul Ucrainei, care a solicitat părților să dialogheze și să se abțină de la violențe stradale. Șefii Ucrainei, Poloniei și Lituaniei, Volodimir Zelenski, Andrzej Duda și Gitanas Nauseda au cerut autorităților din Belarus să renunțe la violență și să purceadă la dialog. De asemenea, au solicitat OSCE să analizeze rezultatele votării.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor, pe care opoziția nu le recunoaște, Lukaşenko a primit 80,23% din voturi.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее