1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PAS PROPUNE SĂ FIE ÎNĂSPRIT CONTROLUL NAVELOR CARE NAVIGHEAZĂ SUB PAVILION MOLDOVENESC
17:30 - 10.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

PAS PROPUNE SĂ FIE ÎNĂSPRIT CONTROLUL NAVELOR CARE NAVIGHEAZĂ SUB PAVILION MOLDOVENESC

PAS PROPUNE SĂ FIE ÎNĂSPRIT CONTROLUL NAVELOR CARE NAVIGHEAZĂ SUB PAVILION MOLDOVENESC

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este decis să înăsprească legislația moldovenească în domeniul navigației maritime, întrucât cea existentă este „un paradis pentru contrabandiștii și criminalii din întreaga lume”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru a fost anunțat luni, la o conferinţă de presă a parlamentarului PAS Radu Marian, care consideră că „în prezent, navele care sunt sub pavilionul Moldovei reprezintă o amenințare serioasă atât pentru mediu, cât și pentru viața oamenilor”.

„În prezent, peste 300 de nave sunt înregistrate sub pavilionul Republicii Moldova. Pentru comparație, România, cu sute de kilometri de ieşire la Marea Neagră, are până la 10 nave comerciale înregistrate sub pavilionul său. Situația este atât de gravă, încât Moldova se află pe lista neagră a porturilor din întreaga lume deja de mai mulți ani, împreună cu Togo, Tanzania sau Sierra Leone. Din acest motiv, navele care arborează pavilionul Moldovei sunt arestate, inspectate și oprite permanent. Și acest lucru este pe bună dreptate – multe dintre ele se află într-o stare tehnică deplorabilă, iar „vârsta” medie a celor înregistrate recent este de 33 de ani”, a spus deputatul.

Parlamentarul este indignat de faptul că agenția maritimă RM „nu inspectează astfel de nave din lipsa unui cadru de reglementare, precum și de faptul că înmatricularea unei nave în RM costă doar aproximativ 20 de mii de lei – mai puțin decât devamarea unor autovehicule”.

Potrivit acestuia, mita și corupția înfloresc în astfel de condiții.

„Pentru a preveni schemele frauduloase și pentru a împiedica instanțele din Moldova să pună în pericol viața oamenilor, PAS propune să încredințeze dreptul de a controla înregistrarea navelor care arborează pavilionul RM companiilor recunoscute de Comisia Europeană. De asemenea, este necesar să fie mărit de mai multe ori costul de înregistrare, deoarece costul actual de 1000 de euro este prea modest ", a spus parlamentarul, menționând că facțiunea pregătește deja modificări ale Codului Maritim al Republicii Moldova.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее