1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Mesajul prim-ministrului, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcții
09:17 - 09.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

Mesajul prim-ministrului, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcții

sursa: gov.md А+ А-
Mesajul prim-ministrului, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcțiiMesajul prim-ministrului, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcții

Sărbătoarea profesională pe care o marcăm astăzi este un bun prilej pentru a ne exprima înalta apreciere a activității Dumneavoastră și a contribuției valoroase pe care o aduceți în dezvoltarea economiei naționale.

 

Acest sector este unul dintre cele mai complexe sectoare, pentru că presupune proiectarea caselor, drumurilor, fabricarea produselor pentru construcții, executarea lucrărilor de construcție sau finalizarea și controlul calității lor.  

 

Știm că acolo unde pune mâna un constructor, aduce beneficii oamenilor, aduce beneficii economiei țării, contribuind astfel la creşterea calităţii vieţii. Iar munca pe care o depuneți presupune nu doar abilități, dar și viziune, putere și tenacitate.  

 

Dezvoltarea ramurii construcțiilor demarează odată cu procesul de dezvoltare a infrastructurii și a cererii pe piața imobiliară. Și în acest context, trebuie să amintim despre Programul de stat „Prima Casă” care devine accesibil pentru tot mai mulți cetățeni. Pe an ce trece, Guvernul extinde numărul de beneficiari ai Programului, iar acest lucru face posibil ca cetățenii noștri să rămână acasă alături de familie și cei dragi.

 

Amintesc că pentru anul 2020, în Legea bugetului de stat au fost prevăzute 90 milioane lei pentru implementarea Programului de stat „Prima casă”, dintre care pentru programele de compensare s-au alocat 40 milioane lei. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4663 locuințe, ceea ce înseamnă tot atâtea familii și tineri cu vise realizate.

 

Apreciem și munca celor care astăzi construiesc drumuri. Continuă să fie implementat Programul „Drumuri bune 2020”, prin care Guvernul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei pentru lucrările de întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi. În acest an se vor aloca circa 6 miliarde de lei, inclusiv pentru reabilitarea drumurilor regionale și naționale.

 

Sectoarele de drum au fost selectate conform propunerilor Autorităților Publice Locale, care au ținut cont de conexiunea cu școlile, grădinițele, instituțiile medicale, precum și cu agenții economici, care prestează servicii populației. De aceea, constructorii vor aduce bucurii sătenilor și elevilor, dar și operatorilor economici care vor beneficia de condiții mai bune pentru activitate.

 

Investițiile publice în infrastructură - este crezul acestui Guvern. Or, altfel nu e posibil de menținut tinerii acasă și de atras investiții private în economie. Ținând cont de importanța strategică a acestui sector, Guvernul va continua să investească în implementarea tehnologiilor moderne în domeniul construcțiilor și utilizarea materialelor de construcții inovative și eficiente energetic. Toate acestea le vom putea realiza împreună cu Dumneavoastră, a constructorilor experimentați și dedicați meseriei. Cu eforturi comune vom putea construi o țară prosperă, cu o infrastructură modernă și sigură.

 

Astăzi cinstim munca voastră. Cu ocazia Zilei lucrătorului din construcții, în numele Guvernului, vă urez sănătate, bucurii și multe împliniri alături de cei dragi.

 

Cu respect,

Ion Chicu

Prim-ministrul Republicii Moldova

 


Mesajul prim-ministrului, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcții

Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее