1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. REPREZENTANŢII FRACȚIUNILOR PARLAMENTARE AŞTEAPTĂ PROGRESE ÎN INVESTIGAREA MILIARDULUI
18:30 - 11.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

REPREZENTANŢII FRACȚIUNILOR PARLAMENTARE AŞTEAPTĂ PROGRESE ÎN INVESTIGAREA MILIARDULUI

REPREZENTANŢII FRACȚIUNILOR PARLAMENTARE AŞTEAPTĂ PROGRESE ÎN INVESTIGAREA MILIARDULUI

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare așteaptă progrese în investigarea furtului miliardului. Potrivit agenției Infotag, ei au făcut această declaraţie pentru presă, după întâlnirea reprezentanților a patru facțiuni parlamentare, care a avut loc marți.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, vicepreședintele PAS, Igor Grosu, a declarat că „Procuratura Generală nu are încă o poziție clară cu privire la furtul miliardui, laundromat și alte cazuri de de rezonanţă.”

"Până când nu se va întâmpla acest lucru, vom continua să avem pretenţii faţă de Procuratura Generală", a spus Grosu.

El a spus că Procuratura Generală a transmis comisiei parlamentare un raport prealabil cu privire la ancheta furtului miliardului.

„Am citit acest document. Pot spune că este foarte „palid”. Nu există o mare diferență între acest document și raportul care a fost preyentat în februarie. Din păcate, nu am văzut încă niciun progres în acest examinarea acestui caz", a spus Grosu.

Răspunzând la aceeași întrebare, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat că „în 2011-2014, în conducerea Victoriabank au lucrat oameni din cercul oligarhului Vlad Plahotniuc, care au comis o serie de abuzuri”. El a amintit că acest lucru se vorbea atât în raportul companiei Kroll, cât și în materialele comisiei create de parlament pentru a investiga acest caz.

„Nu cunosc toate detaliile. Însă, din punctul meu de vedere, Procuratura Generală ar trebui să ia măsuri împotriva unor persoane concrete din conducerea fostei Victoriabank, care sunt implicate în efectuarea tranzacțiilor netransparente. Trebuie să începem cu tranzacția din 2011, când acțiunile băncilor și ale companiei de asigurare ASITO au fost vândute de către Plahotniuc lui Platon. Toate acestea au fost făcute cu încălcări grave de către foștii lideri ai Victoriabank. Și acești oameni trebuie să răspundă ”, a subliniat Slusari.

El a menționat că există întrebări mari cu privire la faptul că acum încearcă să sechestreze proprietatea băncii și să afecteze interesele noilor investitori, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care au devenit acționari în 2016.

„Pentru mine, aceasta este o mare întrebare, dacă ar trebui ca noii acționari să răspundă pentru acțiunile predecesorilor lor. Nu sunt sigur că acest lucru este corect. Sper într-adevăr că procurorii acționează acum în conformitate strictă cu legea și nu în modul în care și-ar dori Veaceaslav Platon. Este necesar să facem o distincție clară între instituția bancară și persoanele care au comis fărădelegi ”, a spus Slusari.

La rândul său, reprezentantul Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a spus că „în investigarea furtului miliardului există progrese”.

„Nu avem dreptul să etichetăm activitățile Procuraturii Generale sau sau să-i dăm indicaţii. Deși cu toții ne dorim ca ancheta să continue cât mai eficient. Justiția și parchetul ar trebui să își facă treaba ”, a subliniat Bătrîncea.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее