1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PLATFORM DA A CRITICAT TENTATIVELE DE MODIFICARE A CODULUI ELECTORAL, CALIFICÂNDU-LE DREPT „O ÎNCERCARE DE A FRAUDA ALEGERILE"
13:30 - 12.08.2020
2
0 /5 Stars by
0
0

PLATFORM DA A CRITICAT TENTATIVELE DE MODIFICARE A CODULUI ELECTORAL, CALIFICÂNDU-LE DREPT „O ÎNCERCARE DE A FRAUDA ALEGERILE"

PLATFORM DA A CRITICAT TENTATIVELE DE MODIFICARE A CODULUI ELECTORAL, CALIFICÂNDU-LE DREPT „O ÎNCERCARE DE A FRAUDA ALEGERILE"

„Platforma DA” a condamnat modificările aduse Codului electoral (adoptate de parlament în prima lectură la începutul lunii iulie - „I”), considerându-le „o încercare de falsificare a viitoarelor alegeri prezidențiale”.

Potrivit INFOTAG, președintele partidului, Andrei Năstase, a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare, atrăgând „o atenție specială asupra unor schimbări atât de alarmante, precum reducerea programului de lucru al secțiilor de votare”.

„Această propunere a fost făcută exclusiv cu ideea votării timp de două zile consecutive. Și o astfel de reducere necinstită a inițiativei înaintate de fracțiunea DA Platforma este inacceptabilă. O altă propunere periculoasă este legată de acoperirea campaniei electorale în mass-media, dacă Consiliul de la Televiziune și Radio are dreptul să pedepsească media care nu este de dorit pentru autorități ”, a spus Năstase.

„Propunerea respectivă a fost înaintată în procesul de lucru, dar a fost făcută EXCLUSIV în ideea stabilirii a două zile de vot consecutive. Este inadmisibilă o asemenea trunchiere malonestă a inițiativei înaintate de fracțiunea Platformei DA și ne exprimăm dezacordul categoric cu această amputare a amendamentului respectiv. O altă propunere păguboasă este prevederea punitivă aferentă reflectării în mass-media a campaniei electorale, Consiliului Audiovizualului oferindu-i-se dreptul de a intimida și sancționa instituțiile audiovizuale indezirabile guvernării”.

El este, de asemenea, îngrijorat de faptul că „proiectul de lege interzice prezentarea rapoartelor de monitorizare în ziua alegerilor” și „restricționează drepturile observatorilor”.

„Insistăm asupra revizuirii proiectului votat în primă lectură și excluderea tuturor prevederilor controversate enunțate. Este imperativ ca modificările la Codul Electoral, cele necesare și oportune, bineînțeles, să fie conforme standardelor internaționale, Acordului de Asociere și să respecte fidel recomandările Comisiei de la Veneția”, a spus politicianul.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее