1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. DIN 15 AUGUST SE INTERZICE EXPUNEREA PRODUSELOR DIN TUTUN LA VITRINĂ
14:30 - 12.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

DIN 15 AUGUST SE INTERZICE EXPUNEREA PRODUSELOR DIN TUTUN LA VITRINĂ

DIN 15 AUGUST SE INTERZICE EXPUNEREA PRODUSELOR DIN TUTUN LA VITRINĂ

Începând cu data de 15 august, în Republica Moldova, va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă privind controlul tutunului. Astfel, va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor din tutun în toate spațiile comerciale. Fumătorii și utilizatorii dispozitivelor de încălzire a tutunului nu vor putea vedea produsele la vitrină, însă, vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora.

Lista produselor din tutun, imprimată pe hârtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vânzător la solicitarea cumpărătorilor, care peste 18 ani. Lista nu va conține imagini sau evidențierea produselorsau elementelor decorative.

Noua prevedere legislativă impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător.

Mai mult ca atât, autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vânzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun. Mai exact vor fi interzise inscripții cum ar fi „Aici se vând țigări” sau „Țigări pot fi găsite la prima casă”.

Totodată, se va permite inscripții cu denumirea generală a produselor, de genul „Tutun” sau „Tobacco”, însoțită de avertismentul de sănătate „Fumatul ucide. Renunță acum”.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rândul tinerilor. Aceste restricții se aplică în 30 de state din Regiunea Europeană.


Publicat de:Наталья
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее