1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. GUVERNUL NU ESTE DE ACORD CU CERINŢELE AGRICULTORILOR DE A LE FI MĂRITE SUBVENŢIILE DE TREI ORI
19:30 - 14.08.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

GUVERNUL NU ESTE DE ACORD CU CERINŢELE AGRICULTORILOR DE A LE FI MĂRITE SUBVENŢIILE DE TREI ORI

GUVERNUL NU ESTE DE ACORD CU CERINŢELE AGRICULTORILOR DE A LE FI MĂRITE SUBVENŢIILE DE TREI ORI

Prim-ministrul Ion Chicu consideră imposibilă creșterea subvențiilor pentru fermieri de la 1.050 la 3.000 pentru fiecare hectar de cereale din primul grup afectat de secetă, având în vedere deficitul bugetului de stat de aproape 18 miliarde de lei.

Serviciul de presă al guvernului citat de INFOTAG, informează că premierul a făcut această declaraţie vineri, la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor și federațiilor agricole din țară, privind situația din sectorul agricol.

Fermierii consideră că ingerințele politice vor agrava situația din sector, prin urmare, au propus crearea unei platforme de discuție între asociațiile agricole, ministerul de resort și Ministerul Economiei pentru a dezvolta strategii pe termen lung în sectorul agrar.

De asemenea, fermierii au remarcat că nu doresc să transfere problemele economice pe seama statului și au venit cu propuneri concrete, care nu necesită investiții financiare imediate. În special, ei au solicitat scutirea de la plata impozitelor pe salarii și impozitele funciare pentru fermierii afectați de dezastre naturale în 2020 și să introducă vacanţe fiscale în primele șase luni ale anului 2021. În plus, fermierii au solicitat guvernului să ia măsuri pentru a proteja producătorii autohtoni de măfurile de import ieftine.

Premierul a salutat apelurile la cooperare pentru a găsi soluții optime pentru situația din cel mai mare sector al economiei naționale, care a fost grav afectat de seceta din acest an.

În același timp, el a menționat că posibilităţile financiare ale statului sunt serios limitate din cauza crizei pandemice.

„Experții au început procesul de evaluare a pierderilor pentru grupul II. Au fost semănate peste 800 de hectare, aceasta este o pierdere foarte mare, ceea ce înseamnă că vor fi necesari mai mulți bani decât cei 200 de milioane de lei planificați să fie alocaţi pentru subvenții”, a spus Chicu.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее