1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”
18:23 - 19.10.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

sursa: gov.md А+ А-
Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

Prim-ministrul Ion Chicu a purtat o discuție cu Mitsuhiro Furusawa, Directorul Executiv adjunct al FMI și Alfred Kammer, director al Departamentului european al Fondului Monetar Internațional (FMI). Evenimentul a avut loc în cadrul întrunirilor anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat la Washington în format on-line. La ședințe au fost prezenți ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță și Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

 

În cadrul videoconferinței, părțile au făcut o analiză a efectelor implementării programelor anterioare cu instituțiile internaționale. S-a pus accent pe progresul reformelor din sistemul financiar-bancar și măsurile întreprinse de Guvern pentru a asigura stabilitatea macroeconomică a țării. Totodată, au fost analizate progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în executarea acțiunilor prealabile agreate cu FMI pentru încheierea unui nou program cu această instituție.

 

Prim-ministrul Chicu a mulțumit reprezentanților instituției financiare internaționale pentru suportul acordat în procesul de implementare a reformelor: „Guvernul a aprobat pachetul necesar de legi care întrunește condiționalitățile noului program de finanțare cu FMI. Depunem tot efortul ca să continuăm implementarea reformelor vitale pentru Republica Moldova. Am pregătit un set de măsuri de susținere a mediului de afaceri și protejarea intereselor investitorilor”, a declarat premierul Chicu.

 

Premierul a menționat că ”unul din obiectivele majore ale Guvernului rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce conduce la dezvoltarea economiei și la creșterea nivelului de trai a cetățenilor”.

 

Amintim că în perioada 19-27 octombrie 2020, echipa de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de dl. Ruben Atoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova la distanță, din sediul FMI la Washington. Scopul misiunii este de a realiza exercițiul regulat de colectare a informației privind evoluțiile economice recente, a se informa referitor la implementarea angajamentelor asumate în contextul programului agreat cu autoritățile la nivel de experți, care urmează a fi susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), precum și a discuta politicile promovate de autorități în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare, inclusiv în contextul bugetului pentru anul 2021.

 

Valoarea noului program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la 558 milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani (2020-2023). Asistența financiară va fi utilizată pentru relansarea economiei Republicii Moldova și depășirea consecințelor pandemiei COVID-19, precum și pentru implementarea unor reforme instituționale.


Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

Ion Chicu: „Guvernul va continua să investească în proiecte de infrastructură”

Publicat de:Наталья
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее