1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Inițiative fără susținere. PRO MOLDOVA şi Platforma DA se plâng că unii colegi nu le semnează proiectele
15:30 - 20.10.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

Inițiative fără susținere. PRO MOLDOVA şi Platforma DA se plâng că unii colegi nu le semnează proiectele

Inițiative fără susținere. PRO MOLDOVA şi Platforma DA se plâng că unii colegi nu le semnează proiecteleInițiative fără susținere. PRO MOLDOVA şi Platforma DA se plâng că unii colegi nu le semnează proiectele
Grupul parlamentar PRO MOLDOVA și fracțiunea Platformei DA se plâng că deputații nu le semnează proiectele prin care cer ca pensia să nu fie mai mică decât minimumul de existenţă. Cele două partide au venit cu inițiative similare, dar se pare că niciunul nu cedează în fața celuilalt. Pentru a înregistra documentele în legislativ este nevoie de 34 de semnături. Andrian Candu, spune că fracțiunile parlamentare și candidații la funcția de președinte au picat testul sincerității lansat de PRO MOLDOVA. Asta pentru că nu au susţinut proiectul prezentat săptămâna trecută, care prevede modificarea Legii Supreme.

"Am venit cu propunerea de a majora pensia în așa fel încât în Republica Moldova să nu existe pensie mai mică de 2100 de lei, adică minimul de existență. Nu au dat curs invitației de a semna inițiativa de modificare a Constituției. Cu regret pierdem timp prețios", a declarat președintele grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu. 

La scurt timp, în fața presei a ieșit deputatul Platformei DA Dinu Plîngău cu o inițiativă similară. Și el s-a arătat dezamăgit de faptul că deputații refuză să semneze documentul înaintat de ei.

"Niciun salariu sau pensie nu poate fi mai mică decât minimul de existență. Proiectul este elaborat deja de o săptămână. Pe mulți deputați i-am sunat personal, am încercat să-i caut la Parlament sau la sediile partidelor", a spus deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău. 

Anterior, ambele partide parlamentare au solicitat convocarea ședinței Parlamentului. PRO MOLDOVA a înaintat o cerere în acest sens, care trebuie semnată de 34 de deputați. Platforma DA a încercat să convoace Biroul Permanent, dar i-a lipsit o semnătură.

Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее