1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PARTIDUL „PRO MOLDOVA” A ÎNDEMNAT DIN NOU PARTIDELE DIN PARLAMENT SĂ SUBSEMNEZE DEMERSUL DE CONVOCARE A PLENULUI
19:30 - 20.10.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

PARTIDUL „PRO MOLDOVA” A ÎNDEMNAT DIN NOU PARTIDELE DIN PARLAMENT SĂ SUBSEMNEZE DEMERSUL DE CONVOCARE A PLENULUI

PARTIDUL „PRO MOLDOVA” A ÎNDEMNAT DIN NOU PARTIDELE DIN PARLAMENT SĂ SUBSEMNEZE DEMERSUL DE CONVOCARE A PLENULUI

Liderii Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu și Corneliu Padnevici, au îndemnat din nou partidele din Parlament să subsemneze demersul de convocare a plenului în data de 22 octombrie.

Potrivit agenției INFOTAG, Candu a declarat marți într-un briefing că inițiativa „Pro Moldova” nu a fost semnată de niciunul dintre reprezentanții altor fracțiuni.

„Cred că avem ceva de examinat și aprobat în săptămâna curentă. Vorbim despre un proiect de lege cu privire la schimbarea cuantumului de pensii în R. Moldova, care nu poate fi mai mic de 2 mii de lei. Aceasta necesită amendamente la Legea pensiilor și a articolului 47 din Constituție. Cu toate acestea, există un alt proiect „Pro Moldova” privind dezvoltarea satelor și a infrastructurii rurale din țară, care se află într-o stare dramatică”, a spus Candu.

Deputatul Corneliu Padnevici a propus modificarea mai multor reglementări pentru a ajusta mecanismele de distribuire a resurselor pentru satele moldovenești. În special, modificările se referă la distribuirea banilor din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.

„În sate există necesitatea de a investi în drumuri, alimentare cu apă și canalizare, iluminat și gazeificare. Acest lucru necesită surse de finanțare, un mecanism clar și transparent pentru distribuirea banilor. Parlamentul ar trebui să propună Consiliului Național pentru Dezvoltare Regională să aprobe un proiect cu privire la dezvoltarea infrastructurii rurale. Se propune majorarea acestor cheltuieli de la 1% la 3%, stipulând că Guvernul nu poate reduce aceste subvenții în niciun moment. Consiliul ar trebui să raporteze anual la o sesiune plenară a Parlamentului informațiile despre finanțarea proiectelor de infrastructură rurală”, a spus Padnevici.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее