1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. REPUBLICA CEHĂ OFERĂ ANUAL PÂNĂ LA 3 MIL. DE EURO PENTRU A SPRIJINI ÎNTREPRINDERILE MICI DIN NORDUL MOLDOVEI
19:30 - 20.10.2020
1
0 /5 Stars by
0
0

REPUBLICA CEHĂ OFERĂ ANUAL PÂNĂ LA 3 MIL. DE EURO PENTRU A SPRIJINI ÎNTREPRINDERILE MICI DIN NORDUL MOLDOVEI

REPUBLICA CEHĂ OFERĂ ANUAL PÂNĂ LA 3 MIL. DE EURO PENTRU A SPRIJINI ÎNTREPRINDERILE MICI DIN NORDUL MOLDOVEI

Republica Cehă oferă anual până la 3 mil. de euro pentru a sprijini întreprinderile mici din nordul R. Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta, marți, a declarat Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Zdenek Krejci, în cadrul Forumului de afaceri online cu genericul „Doing Business in North Moldova”

Potrivit agenției INFOTAG, el și-a exprimat opinia că temelia relațiilor reciproc avantajoase pe termen lung între cele două țări a fost pusă prin intermediul Agenției cehe pentru dezvoltare economică.

„Republica Cehă lucrează cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord de mult timp. Acest lucru s-a reflectat într-un șir de proiecte implementate. De exemplu, dezvoltarea cu ajutorul specialiștilor cehi a „Sistemului de infrastructură geografică”. Republica Cehă consideră necesară dezvoltarea turismului regional în R. Moldova. În prezent, proiectul „Antreprenoriat și inovație” este în curs de implementare. Acesta se concentrează pe crearea incubatoarelor de afaceri, diverse structuri pentru formarea antreprenorilor. În cadrul instruirilor, seminariilor, consultărilor, sunt create condiții pentru stabilirea legăturilor între întreprinderile mici și mijlocii. Se deschid centre de informare pentru oamenii de afaceri aflați la început de cale”, a spus diplomatul.

Ambasadorul Poloniei în R. Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, a menționat că anul curent a fost unul dificil, agravat de pandemia COVID-19 și de dificultățile de comunicare cauzate de aceasta.

„Dar forumul, care se desfășoară pentru a șasea oară, în acest an, a fost organizat în regim online și continuă să atragă interes. Forumul a devenit de mult timp o platformă pentru discuții între reprezentanții mediului de afaceri. Interesul Poloniei pentru nordul R. Moldova rămâne neschimbat”, a spus el.

Diplomatul a menționat că Polonia a acordat subvenții în cadrul proiectului „Lider”. El a numit drept cea mai mare investiție a țării sale în regiunile R. Moldova – fabrica de zahăr de la Cupcini, unde sunt angajați sute de specialiști.

Ambasadorul Letoniei în R. Moldova, Uldis Mikuts, a menționat că în acest an, Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei a pus la dispoziția micilor afaceri moldovenești prin intermediul Forumului rural leton proiectul „Depășirea crizei economice în contextul pandemiei”.

„Guvernele țărilor noastre în contextul COVID-19 au introdus anumite restricții asupra activității economice. În acest sens, rolul regiunilor sporește. Întreprinderile mici din Letonia sunt gata să împărtășească experiența lor într-o astfel de situație. Letonia a prezentat o platformă online pentru acest lucru. Această resursă modernă permite partenerilor moldoveni să își promoveze produsele, să primească consultările necesare și să găsească parteneri. În această perioadă, Letonia a organizat cinci webinare pentru întreprinderile mici din nordul R. Moldova. Credem că dezvoltarea regională și autoguvernarea sunt cheia dezvoltării economice”, a spus diplomatul.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее