1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ​DIRECTORUL EXECUTIV AL PHILIP MORRIS: ȘTIINȚA ȘI TEHNOLOGIA POT CONDUCE PROGRESUL
10:30 - 21.04.2021
1
0 /5 Stars by
0
0

​DIRECTORUL EXECUTIV AL PHILIP MORRIS: ȘTIINȚA ȘI TEHNOLOGIA POT CONDUCE PROGRESUL

​DIRECTORUL EXECUTIV AL PHILIP MORRIS: ȘTIINȚA ȘI TEHNOLOGIA POT CONDUCE PROGRESUL

„Știința ar trebui să fie în prim plan în procesul de elaborare a politicilor, în afaceri și în viața de zi cu zi, deoarece poate contribui la realizarea unor progrese semnificative în eforturile noastre colective de a soluționa cele mai stringente probleme ale lumii”. Declarația aparține directorului Philip Morris Moldova, Elena Naumenko. Recent, un sondaj, realizat de compania de cercetare Povaddo pentru PMI, a arătat că 88% dintre respondenți consideră că guvernele au responsabilitatea de a lua în calcul cele mai noi evoluții științifice și tehnologice.

Sondajul independent, realizat în decembrie 2020, a fost efectuat pe un eșantion de 22.507 adulți din 20 de țări și regiuni. Cercetarea reflectă atitudinea publică în legătură cu rolul alternativelor fără fum, precum și așteptările față de guverne și industrie. Rezultatele reafirmă importanța per ansamblu a științei și tehnologiei.

Din păcate, doar 51% dintre respondenți consideră că guvernele au reușit să asigure accesul societății la cele mai recente evoluții științifice și tehnologice.

Managerul Philip Morris Moldova a menționat că autoritățile de reglementare pot și ar trebui să facă mai multe pentru a răspunde așteptărilor societății, prin valorificarea datelor și a dovezilor disponibile pentru elaborarea politicilor. Este la fel de important ca factorii de decizie să dezbată datele în mod deschis și transparent, astfel încât oamenii să vadă și să înțeleagă modul în care știința le conturează deciziile.

„Există deja cadre de reglementare care pun știința și datele concrete în centrul procesului decizional. Un astfel de exemplu este procesul de obținere a statutului de produs de tutun cu risc modificat (MRTP), eliberat de către autoritățile americane, care stabilește o modalitate clară de evaluare și comunicare cu privire la produsele care conțin nicotină și care pot fi o alegere mai bună pentru adulții care, altfel, ar continua să fumeze. În mod clar, aceste produse nu sunt lipsite de riscuri, iar cea mai bună alegere pentru fumători este să renunțe complet la tutun și nicotină. Pentru persoanele care ar continua să fumeze, însă, aceste politicidemonstrează cum guvernele pot reglementa alternativele fără fum pentru a le diferenția de țigări, în vederea îmbunătățirii sănătății publice - o abordare care sper că va fi preluată și de alte țări, în afară de SUA”, a declarat Elena Naumenko.

Dezinformarea și accesul la informații științifice corecte este un alt subiect care a fost abordat în cadrul sondajului.

„În rezultatele sondajului nostru, în pofida interesului semnificativ pentru informațiile științifice, majoritatea respondenților, 43%, au fost confuzi cu privire la ceea ce au văzut, citit sau auzit în legătură cu țigările electronice sau dispozitivele de încălzire a tutunului, în ultimele șase luni. Această constatare ar trebui să ne îngrijoreze. Atunci când informațiile științifice fiabile sunt insuficiente, oamenii pot fi mai susceptibili la dezinformări, presupuneri și zvonuri - toate acestea împiedicând luarea deciziilor în mod conștient și informat”, a declarat Elena Naumenko.

Este clar că dezinformarea amenință să împiedice progresul, prin faptul că nu le permite fumătorilor adulți, care altfel ar continua să fumeze țigări, să treacă la alternative mai bune. Acest lucru este reflectat și în rezultatele sondajului, 76% dintre respondenți declarând că ar fi mai dispuși să ia în considerare trecerea la o alternativă fără fum dacă ar cunoaște informațiile științifice din spatele lor și dacă ar avea date clare despre modul în care aceste produse diferă de țigări.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее